Adam Cappa – The Rescue

Adam Cappa – The Rescue

En førsteklasses popdebut som går rett på sak.

Hørt

CD:
Adam Cappa – The Rescue
BEC Recordings (2012)

Adam Cappa er sannsynligvis ikke et spesielt kjent navn for oss nordmenn. Kanskje ikke så rart, siden han er et ganske uskrevet blad i statene også. Men med en debut så solid som The Rescue har den tjuefem år gamle singer/songwriter’en garantert en lang og solid karriere foran seg.

For Cappa er  en mann med beina godt plantet på jorda og blikket festet i riktig retning – oppover. Han sier selv at han aldri hadde planlagt en artistkarriere, men kjøpte seg en gitar og lærte seg noen sanger for å kunne lede lovsangen i ungdomsgruppa i menigheten. Etter hvert opplevde han seg ledet til å skrive sanger, og ”før jeg visste ordet av det, følte jeg at Gud kalte meg til å være ’on the road’ for Ham på fulltid,” som han selv sier. Så han skaffet seg en varebil, og begynte å reise rundt til leirer og festivaler for å spille og drive ungdomsarbeid.

La oss håpe det ikke er siste gang de to jobber sammen

På en av disse turene ble han kjent med prisvinnende artist og produsent Jeremy Camp, som likte det han hørte – og ”the rest is history”. The Rescue er første resultat av samarbeidet, og la oss håpe det ikke er siste gang de to jobber sammen. For dette er solide saker.

The Rescue er  en gjennomført og polert akustisk popplate. Det er pent, pyntelig og lovsangspreget, ofte gitarbasert med en og annen pianodrevet låt innimellom, og vi befinner oss trygt i et behagelig grenseland mellom pop og rock. Det er velprodusert, velspilt og velsunget – Adam Cappa er kort sagt en talentfull ung mann, og med Jeremy Camps bidrag både på låtskriver- og produksjonssiden kunne det vel knapt gått så altfor skeis.

Men samtidig må det innrømmes at ingenting av det hittil nevnte er spesielt revolusjonerende. Den slags finfin popmusikk skal man tross alt ikke lete særlig lenge etter i det bunnløse amerikanske musikklandskapet.

En som virkelig setter budskapet i sentrum

Så er da  Adam Cappa heldigvis mer enn bare en flink gitargutt. Som historien hans også vitner om, er han en kompromissløs Jesu etterfølger, en som virkelig setter budskapet i sentrum og bruker musikken – eller lar musikken og seg selv bli brukt – til å nå frem med noe langt viktigere. Og det merkes.

The Rescue er en trossentrert, dypt evangelisk plate, et album som ikke roter seg bort i hverdagslige allegorier og er redd for å være tydelig. Tvert imot tar allerede første spor, tittellåta ’The Rescue’, direkte utgangspunkt i bibelhistorien om Peter som steg ut av båten. Og sånn fortsetter det. Det handler om tvil, om tro, og ikke minst om hva som fører til og styrker troen. Om håp, hengivelse og tilbedelse.

Med The Rescue  har Adam Cappa levert et sterkt og vakkert vitnesbyrd. Det er trosstyrkende, friskt og ærlig, og en spennende debut fra en lovende artist.

 

Foto: BEC Recordings

/p>