Radikal hvile

Radikal hvile

Er det rom for hvile i radikal kristendom?

Tema

div>

Tema på iTro i mai er «Radikal».

Radikal radikal radikal. Vi skal leve så innmari radikalt. Vi skal snakke radikalt. Uten å bare snakke, selvfølgelig. Vi skal ta radikale valg. Ja, vi skal være radikale.

Man kan bli sliten av mindre.

Radikal har nesten blitt det nye «veldig». Både radikal og veldig kan settes foran «kristen». «Veldig» er litt uheldig, det er vanskelig å være «litt» eller «veldig» kristen. Men «radikal» er heller ikke noe som skal gradere kristendom. Det bare beskriver kristendom. Kristendom er radikal.

Vi levde på billig nåde, og var fornøyde med det

Da David Platt  skreiv boka Radikal var det fordi vi trengte det. Kristne trengte en oppvekker. Vi hadde blitt sløve. Vi levde på billig nåde, og var fornøyde med det. Denne boka skapte en trend i kristne miljøer verden over.

Det kan virke overveldende. Det kan være fristende å gi opp. Men det ligger mer i å følge Jesus enn å være radikal. Radikal er ikke målet, men konsekvensene./p>

Det er ikke et poeng å være radikal for å være radikal. Men å følge Jesus har det gjerne med å få radikale konsekvenser. Når vi ikke ser at troen vår koster oss noe må vi gjøre noe. Men løsninga er ikke å starte med å betale mer. Løsninga er å se på Jesus. Bruke mer tid med han. La han prege oss mer. La han få større del av våre liv. «La» er et viktig stikkord. Gud handler.

Det er han som helliger. Han bevarer. Han kaller. Han er trofast. (Sjekk ut 1. Tess 5,16-24)

Å følge Jesus er mer enn ord

Det radikale begynner  der du er. Det er faktisk ganske viktig at det begynner der du er, med Jesus. Hvis ikke kan det fort bli fasade.

Platt sitt mål var ikke at kristne skulle bli slitne. Han ville få oss til å forstå at å følge Jesus er mer enn ord. For at alle mennesker skal få høre om Jesus, må vi bli med. Vi er plan A, og Gud har ingen plan B, sier Platt.

Og strengt tatt sier vel ikke Bibelen at vi aldri kommer til å bli slitne heller. Men vi har fått løfte om styrke til hver dag.

Jeg tror vi har godt av det. Vi trenger at noen setter fokus for oss av og til. Vi trenger å bli minna på at vi har noe mer å leve for enn oss selv, og vår egen framtid.

Ill.foto: mcros på flickr