Singel eller ikke

Singel eller ikke

Være til Guds ære – i alle relasjoner.

–De beste forholdene er de forholdene der begge veit hvem man er. De verste er der man prøver å finne ut hvem man er ved å bli sammen med folk. Det beste du kan gjøre for å forberede deg til å være i et forhold er å bli kjent med deg selv. Og å øve deg på å være en god venn, sier Rachel.

Da Rachel var  singel ble hun oppgitt av perfekte gifte par som stod på en scene og snakka om hvor bra det var å være singel. Nå er hun nesten en av dem selv. For når vi ber henne om det, snakker hun gjerne om det alikelvel, men samtidig sier hun at det ikke bare er enkelt og superfint å være i et forhold heller. Hun og mannnen Jason ble ikke sammen på perfekt romantisk komedie-vis. De var venner i 3 år før de ble sammen.
– Det er ikke en gave Gud gir oss om han liker oss, men noe vi jobber med.

Det krever jobb å være i et forhold som er uselvisk

– Når du er  singel er du fri. Fri til å gå hvor du vil. Da er du fri til å gjøre hva du vil. Forhold koster. Det krever jobb å være i et forhold som er uselvisk.

Rachel tror ikke man trenger å være redd for hva Gud har i vente for oss. Han gir oss det vi trenger uansett.
– Vi trenger ikke være bekymra. Jeg har en god venninne som er singel, som føler at Gud gav ho et valg.
Rachel forteller at hun og Jason ikke kan få barn. For dem har det vært en sånn greie. Noe som ikke var en del av deres plan, noe som var tungt for dem, men som Gud gav de styrke til å takle.

La det bli en vane å elske livet

– Noen ganger får  vi inntrykk av at meninga med livet er å gifte seg. Men meninga med livet er å leve for Jesus, ikke sant?

– La det bli en vane å elske livet. Nå. Enten det er ved å drive med musikk eller skating eller noe helt annet. Ikke vent! Lev livet nå. Å være singel er ikke en holdeplass, avslutter Rachel engasjert.

Foto: Christoffer Engström