Smake på maten

Smake på maten

Om meg, misjon og restaurantbesøk.

Som liten var misjon for meg de nordmennene som bodde i Afrika for å fortelle om Jesus. Senere har jeg forstått at misjon handler om litt mer enn hvor du er eller hvem du er.

Det handler først  og fremst om å være en utsending for å fortelle budskapet til han som har sendt deg videre. Hvor, hvem eller hvilken yrkestittel du har er mindre viktige detaljer. Jeg har forstått at alle kristne egentlig er utsendinger av Gud for å peke på han og fortelle om hva han har gjort. Så hvordan er jeg en misjonær?

Dette måltidet er så godt at jeg bare må fortelle andre om det når jeg treffer dem

Jeg sammenlikner misjon  med å dra på restaurant og spise et måltid mat. Dette måltidet er så godt at jeg bare må fortelle andre om det når jeg treffer dem. Restauranten er Gud og måltidet er hans kjærlighet til meg og hva han har gjort for meg. Her må jeg ta meg skikkelig god tid for å smake på maten han serverer sånn at jeg kjenner hvor godt og livsviktig maten egentlig er. Deretter kan jeg peke ut restauranten for andre og fortelle dem om hvor livsviktig og god maten egentlig er.

På samme måte er min oppgave som kristen å peke på Gud i alt jeg gjør. Det gjelder pengene mine, tiden min, ordene mine og så videre. Her vet jeg at jeg har langt igjen å gå! Og det forandrer seg ikke om jeg i dag hadde blitt ansatt som misjonær i en organisasjon. Hvis jeg noen gang blir en betalt misjonær vil jeg ikke fortelle andre om Jesus ut av plikt fordi jeg får lønn for det. Da vil jeg mye heller bruke tida mi på å forstå hvorfor det er viktig at jeg peker på Gud.

Det viktigste på restauranten er ikke hvor stort måltid jeg inntar, men at jeg stadig vender tilbake

Det viktigste på  restauranten er ikke hvor stort måltid jeg inntar, men at jeg stadig vender tilbake. Slik kan jeg bli utrustet av Gud til å møte kompisen min som ikke er kristen og prøve å peke han i retning av restauranten. Og da tror jeg at jo flere ganger jeg er på restauranten, jo mer åndelig mat jeg inntar, desto lettere blir det å fortelle om hvorfor kompisen min burde bli med.

Så hvis jeg syns jeg selv er dårlig på misjon er oppmuntringen min at Gud er villig til å servere mer mat så det blir viktigere for meg å få med andre. Så håper jeg at jeg en dag har smakt så mye på maten at jeg kan si som disiplene at jeg ikke kan la være å tale om det som jeg har sett og hørt (Apg 4:20). Jeg tror det er der misjon begynner. Å se og høre. Smake på maten.

Ill.foto:  avlxyz på flickr