«The Holy Sheep»

«The Holy Sheep»

De seks Kristiansand-jentene har laget en russebil litt utenom det vanlige.

Da de seks Kristiansand-jentene kjøpte russebil i sommer bestemte de seg for å dekorere den litt annerledes enn de fleste andre russebiler du risikerer å møte i trafikken.

– Temaet for russebilen  vår er «The Holy Sheep», skriver Annie Karoline Olafsrud i en melding til iTro.

– Vi tenkte vi ville ha et kristent motiv, for vi hadde lyst til å være tydelig om hva vi stod for. Derfor har vi tatt utgangspunkt i at Jesus er vår hyrde, og vi hans sauer.

Vi har gjort oss tydelige både med russedresser og russebil

Sammen med de  andre jentene, som ble kjent da de begynte på videregående, bestemt hun seg for å feire en russetid hvor Jesus tar del. Og er viktig for dem å vise at de er kristne i russetida.

– Vi har gjort oss tydelige både med russedresser og russebil. Vi tror det er veldig viktig at vi som kristne er tydelige nå i russetida, fordi det er nå vi virkelig trenger å komme med Lyset i mørket, forteller Annie.

– Får det at  dere er kristne noen betydning for dere i russetida?
– Ja, det er klart det gjør. Det at vi har troen på Jesus påvirker jo valgene vi tar, forklarer hun.

Alle vi har fått tilbakemelding fra sier at de syns den er dritkul

De har fått  et firma til å male bussen, og i tillegg til fem sponsorer har de solgt doruller for å dekke utgiftene til bilen. Og alt strevet har vært verdt det, og reaksjoner de har fått på bilen har så langt vært gode.

p>- Alle vi har fått tilbakemelding fra sier at de syns den er dritkul. Vi er selv veldig fornøyde med hvordan den ser ut. Responsen har vært bedre enn vi hadde trodd; folk er sprø, er oppsummeringen til Annie så langt.

– Skal dere på  noen russetreff framover?
– Ja, vi har vært på russetreffet i Kragerø, og skal også på Sørlandstreffet. Kragerø er arrangert av Kristenrussen, mens Sørlandstreffet er arrangert av Russepasset.

Vi vil vise hvem Jesus er

 

– Har dere noe  dere vil dele med de som synes det er vanskelig å vite hvordan man skal leve som kristne som russ?
– Det er viktig at en er en del av et kristent fellesskap; det gjør alt mye lettere. Det å ha andre kristne rundt seg som står for det samme, betyr forskjellen.

– Hva er det viktigste for dere i russetida?
– Vi ønsker selvfølgelig å ha det gøy, men vi ønsker også å være forbilder for andre medruss. Vi vil vise hvem Jesus er, avslutter Annie.

Jentene, som antagelig  blir å finne i russebilen det meste av mai, er Miriam Thomassen, Marianne Pettersen, Mathilde Stray (ikke til stede da bildet ble tatt), Annie Karoline Olafsrud, Maria Håland (ikke til stede på bildet)og Anette Drange.

Foto: Privat