Ting

Ting

Er du en av dem som blogger om alle tingene du gjør på, alle tingene du eier og alle du kjenner?

Jentesnakk

En torsdag i måneden er det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir detguttesnakk, med Hans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Hans Arne om kan du sende en epost tiliTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

Eller er du en av dem som følger med på dagens mange blogger og føler et visst press til å være like aktiv, eie det som er «inn» og være supersosial?

Til tider tror  jeg bloggen eller ”wall’en” blir et sted en nytter til å vise frem seg selv og det en eier og har. Hva er ellers grunnen for å legge ut bilder av de nye vasene som pryder vinduskarmen eller de nye skoene som står stablet langs inngangsdøra? Av og til kan en også se blogger hvor dagens innkjøp på Cubus blir tatt bilde av i form av mannekeng foran speilet på soverommet. Hvorfor legges slikt ut for at hele verden skal se det?

En skulle ønske en selv hadde det som fyller de mange oppdaterte innleggene der ute

Jeg tror av  og til at vi jenter bør tenke oss gjennom to ganger før vi skal ”briefe” om det siste nye vi har anskaffet oss på bloggen eller på Facebook. Av og til kan det nemlig bli slik at det kan føles vanskelig for andre å skulle surfe gjennom bloggverdenen for så å bli minnet om hva de ikke eier eller har. Misunnelse blir et faktum og en skulle ønske en selv hadde det som fyller de mange oppdaterte innleggene der ute.

Blogger og andre medier kan føre til et enormt kjøpepress for dagens TV- og internett-tittere. Samtidig som det blogges om tidenes kupp, yrer TV-reklamer, blader og aviser av tips til ting du bare må ha. ”Because you are worth it.” Selvfølgelig fortjener du sikkert alt som finnes i butikkene av sminke, klær, accessories, sportsutstyr og pynt til rommet, men du virkelig ha det? Og selv om en modell, ei venninne, ei kusine, ei i klassen eller en blogg for den sagt skyld har det, du virkelig ha det?

Tenk lenger

Nå som det  er jul er det tid for å gi og få gaver. Hvor begynner en da? Jeg håper at du har gitt bort gaver med et ønske om å glede andre. Gaver som du tror andre har ønsket seg, men mest av alt gaver som du har lagt litt mer i enn bare penger. Kanskje du har brukt tid på å lage noe eller gitt bort en opplevelse hvor en venninne får kvalitetstid sammen med deg. Jeg håper videre at du selv har laget en ønskeliste med en baktanke om at det er tanken bak gavene som teller. Ikke ta det som en selvfølge at du skal få det blogger og reklamer har lokket med den siste måneden og ikke bli skuffet om du ikke får akkurat det som stod på listen din. Tenk lenger. Tenk hvor heldig du er som har familie og venner som bryr seg om deg og ønsker å gi deg noe.

For over 2000 år siden ble verdens beste gave gitt til verden. Denne gaven er ikke bare for enkelte bloggere, den er ikke til salgs, den går ikke ut på dato. Den er gratis. Den er din også, hvis du vil ha den.
Riktig god jul!

Foto: Fotolia

_____________________________________________________________________________________________________________