Trenger jeg å gå i kirken?

Trenger jeg å gå i kirken?

Ingenting i kristenlivet er teori man kan lære én gang for resten av livet.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Bibelen lærer oss at vi er frelst av nåde ved tro. Det hviler ikke på hva vi gjør, men hva Jesus har gjort for oss. Derfor er det ikke slik at man innom et visst antall ganger i kirken for å være en sann troende.

Det betyr ikke at du bare kan la det være, for det å være en del av et fellesskap er en del av det å være kristen. La oss sammen se litt på hvorfor.

Det er personlig og forandrer på alt i livet

Vår felles tro

For jeg lengter etter å se dere, så jeg kan gi dere del i en Åndens gave for å styrke dere – eller rettere sagt: for at dere og jeg sammen kan bli oppmuntret ved vår felles tro. (Romerne 1,11-12)

Paulus bruker flere ganger uttrykket «vår felles tro». Det viser oss noe viktig. Troen og Den hellige ånd binder sammen mennesker. Dermed har vi også et ansvar for hverandre.

Dette snakker Jesus om på én av de to stedene han snakker om kirke i evangeliene: hva man skal gjøre når en bror synder.

Dersom din bror gjør en synd mot deg, så gå til ham og still ham til ansvar på tomannshånd. Hvis han hører på deg, har du vunnet din bror. (Matteus 18,15)

Om han ikke hører, skal du ta med deg en eller to andre og snakke med ham på nytt. Hvis han fortsatt ikke hører, skal du si det til menigheten. Dette er ikke for å være strenge og slemme, men fordi man skal passe på hverandre.

Elsk hverandre inderlig som søsken (Romerne 12,10)

Påminnelse

Kanskje tenker du at du kan det viktigste, og ikke trenger å høre noe mer om Jesus. Vi har alltid godt av påminnelser, fordi det så lett er andre ting som opptar oss. Thomas Neteland har sagt det slik:

«Når folk sier sånn nei, han har mistet troen, så blir jeg sånn hva mener du? For det er ikke så lett å miste troen, men det er himla lett å miste fokus.»

Når vi ser på Jesus, så gir det oss tro. Om vi slutter å gi Jesus plass, er det en fare for at alt mulig annet blir mye viktigere for oss. Vi trenger å høre de grunnleggende sannhetene og de gode nyhetene Bibelen gir oss, igjen og igjen. Det er ikke bare teori – det er personlig og forandrer på alt i livet.

Så, trenger jeg kirken?

Du trenger Jesus. Han får du høre om, ta imot, takke og prise i kirken – sammen med dine søsken.

Pris Herren sammen med meg, la oss ære hans navn! (Salme 34,4)

(PS: Hvis du skal konfirmere deg må du selvsagt få med deg de obligatoriske gudstjenestene for å være en ekte konfirmant!)

Ole Johan Bredvei Hvarnes

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.