Ut i Norge

Ut i Norge

Elisabet er fengselsbetjent, og tror det viktigste er å være til stede slik at Gud kan bruke deg der du er.

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i.«Ut i Norge» er én av dem.

Jeg er utdannet fengselsbetjent, og da vi skulle skrive ei ønskeliste for hvilket fengsel vi ønsket å jobbe i det siste året før vi virkelig skulle ut i arbeidslivet, ringte jeg NLMs hovedkontor for å høre hvor i landet det trengtes flere kristne.

Det var på UL og på «Veien til tjeneste» jeg fikk inspirasjon til å flytte en plass med få kristne.

Jeg endte opp i Sandeid, ei lita nydelig bygd i Vindafjord kommune omtrent en time fra Haugesund. Her er det få kristne og ikke særlig tilbud om kristne aktiviteter. Jeg har vært så heldig å fått tale på ulike steder og blitt kjent med mange nye mennesker.

Misjonsbefalingen gjelder også i vårt eget land

Jeg kan være  til hjelp på de få kristne aktivitetene som finnes, men noe som er vel så viktig er å bruke tid med de rundt meg, både naboer (noe jeg nesten ikke har), og kollegaer, slik at de gjennom meg kan se hvem Jesus er. Å få gode relasjoner tar tid, men det er viktig for gode samtaler som handler om mer enn vær og vind!

Kontakten jeg har hatt med NLM ung har gjort meg mer frimodig på å nå ut i Norge! De sa de kunne hjelpe med det jeg trengte hjelp til, både hvordan organisere og arrangere, og om jeg trengte besøk og noen å snakke med!

Selv om det er viktig å være bevisst på hvor en vil bo, er det desto mer viktigere å være til stede slik at Gud kan bruke deg der du er!

«Misjonsbefalingen gjelder også i vårt eget land. Vårt barne- og ungdomsarbeid skal være et utadrettet og oppsøkende arbeid som har som mål å vinne nye grupper og kulturer i Norge. Ønsker særlig å rette fokus mot unådde barn og unge i norske byer og andre områder som har lite arbeid.» (NLM ungs strategi)

Foto: Privat