Velg for din fremtid!

Velg for din fremtid!

Djevelen er ekspert på kopiering. Han lager fattige, billige versjoner av Guds gode gaver, og kaller dem ved samme navn.

Jentesnakk:

En gang i måneden er det JentesnakkmedElisabeth Ludvigsen her på iTro.

Like ofte blir detGuttesnakk, medHans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre Elisabeth eller Hans Arne om kan du sende en epost tiliTro@nlm.no, såsetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!


Vi lever midt  i en verden full av stemmer som vil ha påvirkningskraft på våre valg. Stemmer som sier: Er det så farlig da? Gjør det noe om jeg krysser noen grenser? Gjør det noe om jeg inviterer en jeg er glad i tettere inn på kroppen min? Er det så farlig om jegeksprimenterermed min egen kropp? Gjør det noe om jeg går inn på noen erotiske sider på internett?

Det er jo  nærliggende spørsmål: Er det så farlig da?Mitt svar på dette spørsmålet, både når jeg har stilt det i mitt eget liv, og i møte med unge mennesker, har alltid falt ned på et JA. Jeg tror at det ligger en stor og dyp kamp og lurer under overflaten i møte med disse spørsmålene her: Kampen mellom sannhet og kopi.

Sannheten om seksualiteten er at Gud skapte mennesket i sitt bilde, til mann og kvinne

Sannheten om seksualiteten  er at Gud skapte mennesket i sitt bilde, til mann og kvinne. Helt i begynnelsen bad han dem ligge sammen, eller limes sammen, på en slik måte at de to ble til en kropp. Dette var noe dypt vakkert, noe helt intimt, noe åndelig rett og slett. Noe som peker på Gud selv, på en helere måte enn mannen eller kvinnen kunne gjøre hver for seg.

De ble altså  limt sammen, og tilhørte hverandre med et ubrytelig bånd, og kjærlighetens natur viser seg i seksualiteten, ved at det skapes nytt liv. Dette er rent. Dette er godt, ja det aller beste Gud har skap. Et dypt fysisk, sjelelig og åndelig fellesskap.

Det florerer av mange billige kopier, mange forvrengte bilder av hva sex egentlig er

Djevelen har ikke  mandat eller kraft til å skape noen ting på egenhånd. Men han er ekspert på kopiering. Han lager fattige, billige versjoner av Guds gode gaver, og kaller dem ved samme navn. Og på området som omhandler seksualitet florerer det av mange billige kopier, så mange forvrengte bilder av hva sex egentlig er.

Vi blir lurt  vekk fra sannheten med bildene, de falske bildene, og prøver å strekke oss etter dem i stedet. Bildene forteller oss gladelig at sex er lettvint,at det er noe man kan nyte påegenhånd,atdet er godt for deg når som helst, med hvem som helst.

Aldri har det værtmer utroskap, aldri har vært flere ekteskap i oppløsning på grunn av sex

Vi lar oss  lure av bildene, og må dessverreleve med konsekvensene av det:Aldri har det værtmer utroskap, aldri har vært flere ekteskap i oppløsning på grunn av sex. (Det finnes selvsagt også mange andre grunner til ekteskapsoppløsning.)For hvor er logikken i at man plutselig skal kunne velge trofasthet, hvis mansom unger vant til uforpliktende sex.

Her er det/b> et kjempestort samfunnsproblem: Trofasthet er en frukt av gode, rette valg, og vi glemmer at vi formes utfra våre valg, også tidlig i livet.Så her er min oppfordring til dere, jenter: Velg å være trofast mot din fremtidige ektemann NÅ! Velg deg en god fortid. Vi velger alltid for fremtiden..