Velsigna hjertefeil

Velsigna hjertefeil

Makito Masaki ble født med et hull i hjertet. Han tror Gud visste hva han gjorde.

– Er det ikke en nydelig morgen, sier Makito Masaki (51). Det er grytidlig om morgenen, og jeg møter den smilende japaneren utenfor bygget vi overnatter i denne natten. Japanmisjonær Kari Opperud sier at rektoren på det teologiske seminaret i Kobe, Japan har godt humør og er spøkefull, og jeg tror henne. For øyeblikket oppleves det ikke akkurat som en nydelig morgen, men jeg må smile av ironien og det lure glimtet i øyet hans.
– Hvorfor døde jeg ikke da jeg var syk forrige måned? Da kunne jeg kommet til himmelen, sa Maktio da han var fire år. Han satt i badekaret med pappaen sin, sånn de ofte gjør i Japan, og snakket om hvor mennesker ble av når de døde. Pappa Shigiru var radioevangeligst og pastor. Han fortalte at hvis de tror på Jesus kommer de til himmelen, da Makito mente han burde fått dø forrige måned.
– Pappa svarte med å spørre meg: Hvem skulle fortalt evangeliet til andre hvis jeg døde nå? Jeg svarte: Jeg skal gjøre det.
For lille Makito var det en selvfølge.

Jeg tror jeg ville gått andre veier hvis ikke hjertefeilen min hadde gjort meg så avhengig av Gud

Makito ble født med et hull i hjertet, og kunne ikke regne med å leve lenger enn til han ble 30 år. Av pappaen fikk han fra han var liten høre at Gud ikke gjorde feil, og at hjerteproblemet ville bli brukt til å ære Guds navn. Det betydde mye for identiteten hans, og Makito forteller om det som en positiv ting.
– Det var vanskelig å være den svake gutten, som ikke kunne lekeslåss og løpe med vennene, men jeg trodde på det pappa sa. Jeg ga livet mitt til Gud da jeg var 17 år, og han møtte meg med et vers fra Jeremia 29,11, der han gir løfte om fremtid og håp. Gud visste om hjertefeilen min, og den var ikke en forbannelse, men en velsignelse.
Da Makito var 29 år hadde sjansene økt for at hjerteoperasjonen ville gå bra, så han gjennomførte den.
– Jeg tror jeg ville gått andre veier hvis ikke hjertefeilen min hadde gjort meg så avhengig av Gud. Han kjenner meg godt, og visste hva jeg trengte for å holde meg nær han. Operasjonen kom i rett tid, Guds timing er riktig.

Hvorfor skulle dette skje med oss, vi som trodde på Gud og ba hver dag?

Bibelverset fra Jesaja 29,11 har gjennom livet fått en veldig spesiell betydning for Makito. Det ble viktig i forhold til hjertefeilen, men også i en uvanlig opplevelse på et sykehus.
Makito og kona Urara har to døtre, men den aller første datteren døde i Uraras mage den dagen hun skulle bli født.
– Den opplevelsen har fått stor betydning for min pastortjeneste, det var så vanskelig å komme over det, og jeg bare gråt og gråt i flere timer. Hvorfor skulle dette skje med oss, vi som trodde på Gud og ba hver dag?
Midt i all fortvilelsen, på venterommet, mens Masaki forsøkte å samle seg for å kunne være til støtte for kona si, opplevde han at Gud helt konkret viste ham skrifta på veggen. Teksten var Jeremia 29,11, og Guds ord i japanske skrifttegn ga Masaki den roen han behøvde.
– Jeg var full av spørsmål om hva jeg hadde gjort galt, men det var ikke svarene jeg behøvde, bare å vite at Gud var der.

Foto:Privat

Mitt Vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om noe sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Denne gangen har vi tatt en prat med Makito Masaki, en japansk rektor og pastor.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet som du finner i menyen øverst.