– Vi kan bruke vår kreativitet til å tjene og glede andre, men også til å ære Gud

– Vi kan bruke vår kreativitet til å tjene og glede andre, men også til å ære Gud

Erika Vestre oppfordrer oss til å bruke vår kreativitet i månedens jentesnakk.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

Den siste tiden har vært preget av ca. null sosiale sammenkomster, og ikke så mye å finne på – foruten skype, serie eller å gå tur med to meters avstand. Dette har utfordret kreativiteten min. Jeg  tror nemlig at vi alle har noe kreativt i oss, til og med du som sier at du ikke er kreativ.

En kreativ Gud

Kreativitet handler om å lage eller skape noe nytt, løse problemer og ikke la seg hindre av det man har som utgangspunkt. Det  gjelder å se muligheter og ikke bare problemer. Det synes jeg er kult!

Vi har med en mega-kreativ Gud å gjøre, Han har skapt oss i sitt bilde, der vi er utrustet med kreativitet til å lage, utforme og boltre oss i Hans skaperverk!

Tjene, glede og ære

I kristne sammenhenger er det ofte de egenskapene og evnene som er lett synlige som fort kan fremstilles som de eneste måtene å formidle eller ære Gud på. Enten det er ved å tale og forkynne, skrive en bok, lede lovsang eller å spille et instrument. Og ja, dette er måter å være kreativ og å ære Gud på, men det finnes SÅ mange flere måter og må vi ikke glemme.

Jeg vil være med å heie på et stort spekter av kreativitet. Vi kan bruke denne kreativiteten til å tjene og glede andre, men også til å ære Gud.

Om det er å male, tegne, ta bilder, redigere bilder og filmer, sy, designe og re-designe klær, ommøblere og lage en god atmosfære i rommet, snekre, utforske fargekombinasjoner, perle, plante planter, bake, lage uforståelig – og forståelig kunst, drive med keramikk, lage musikk, skrive et brev, danse, strikke, brodere, intervjue noen, lage en gåte eller en vits, sette opp et skuespill, dikte et dikt, løse viktige og mindre viktige konflikter, programmere, bygge med lego eller skrive et manus,.. you name it!

Gaver fra Gud

Gud har gitt deg gaver og evner, og jeg vil oppmuntre deg til å bruke dem, og ikke la deg begrense av andres rammer. La deg heller ramme inn av Guds kreativitet og gleden i hans skaperverk. Tør å bruke det du har fått, og ha tro på at det kan være til glede og oppbyggelse for andre, og at det også  kan peke på at vi har med en stor, kreativ og skapende Gud å gjøre.

Kol 3, 17: «Og la alt dere sier og gjør, skje i Herren Jesu navn, med takk til Gud, vår Far, ved ham.»

 

UnSplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.