Visjonæren

Visjonæren

Rachel Trovi gikk fra depresjon til en ganske annerledes pensjonisttilværelse, som Norges egen Moder Teresa blant de fattige i Manila.

– Jeg fikk en visjon fra Gud, sier Rachel Trovi engasjert.
– Og så stolte jeg på Ham og gikk på den visjonen, og det lyktes. Får du en visjon fra Gud må du bare stole på ham. Jeg har aldri hatt pengene når jeg har fått visjonene, men jeg har gått. Noen ganger har jeg tatt feil, men da kan jeg bare gå tilbake til kilden og starte på nytt. Det er nåde over nåde, det!
Rachel Trovi (82) er en liten, gammel dame. Men de siste tjue årene har hun gjort store ting. Eller rettere sagt, Gud har gjort store ting gjennom henne. Denne dama vil garantert få de fleste av bestemødrene våre til å rødme i strikketøyet, hun har energi som en fjortenåring og tenker mer på andres ve og vel på en dag enn de fleste av oss gjør på et år.
– Vi lever ikke livene våre for oss selv, forklarer Rachel, og forteller om hvor viktig det er å huske på at det er Gud som har gitt oss livet, og som har gitt oss gaver som vi kan bruke til å tjene ham.

– Men vi måla ossbruke, slår hun fast.

Rachel er brennende av kjærlighet og lyst til å gjøre noe for de aller, aller fattigste. Det er ikke uten grunn hun kalles Norges Moder Teresa. Men det begynte med at mannen hennes døde etter 27 års ekteskap. Rachel ble enke, og i seks år var hun dypt deprimert.
– Jeg holdt på å dø av sorg, det går faktisk an. Men Gud ville ikke la meg dø, og han ga meg et nytt kall.

Jeg fikk en kjærlighet til de fattige som jeg aldri hadde hatt før

Det kallet var til Filippinene.
– Da jeg satte beina på søppelfjellet i Manila, skjedde det noe med meg. Jeg fikk en kjærlighet til de fattige som jeg aldri hadde hatt før. Hittil hadde kallet mitt dreid seg om familielivet, og da var det der min kjærlighet lå. Men da Gud reiste meg opp igjen etter depresjonen og ga meg et nytt kall, fikk jeg også en ny kjærlighet.
På to tiår har den kjærligheten gitt mye frukt. Fra å ha vandret alene rundt i slummen med førstehjelpsutstyr, har Rachels arbeid vokst til å bli en organsiasjon med mange ansatte. Ma’Ma Children’s Center of Norway, oppkalt etter to av barnebarna, har i dag et arbeid som hjelper titusener av fattige i Manila.
– Gud ga meg ikke hele visjonen for arbeidet med en gang, den har kommet gradvis. Men jeg ser at vår oppgave er å ta vare på mennesker fra livets begynnelse i mors liv til det avsluttes på gamlehjemmet vårt.

For meg er det helt nødvendig å gi den tørste vann først" 

Ma’Ma sender mellom tjue og tretti tusen fattige barn gjennom det offentlige skolesystemet hvert år. De har flere medisinske team som reiser rundt i slumområdene, arbeider for å bedre de kummerlige forholdene i fengslene, driver barnehjem, gamlehjem og en systue som går med overskudd og bidrar til driftsbudsjettet. Et større sykehus for fattige er også under planlegging.
– Det er mye hjelpearbeid, men det sosiale og det åndelige går hånd i hånd. Vi holder både barnemøter og bibelstudier hver uke, og vi har fire sosialarbeidere som reiser rundt. Men jeg kan jo ikke bare komme gående med en bibel, fortelle dem at Gud er god og så gå igjen. For meg er det helt nødvendig å gi den tørste vann først. Så kan jeg få peke på Jesus, livets vann, etterpå.
– Blir du ikke sliten?
– Jo, det er klart. Men jeg våger å være svak, jeg er sterk i min svakhet. Det er tungt, og jeg må jo også være mye vekke fra egne barn. Men jeg blir ikke handlingslammet. Det er dette Gud har kalt meg til, og da er det jeg som må gjøre det, ellers blir det ikke gjort. Det er mitt ansvar. Det høres alvorlig ut, men Gud har en spesiell gjerning for hver enkelt, og det gjelder å finne den. Gud har bruk for oss alle. Men vi må gi ham lov til å bruke oss.
Intervjuet er basert på Rachel Trovis seminar på Ungdommens Landsmøte 2009, samt videoklipp fra TV2-programmet "Eventyrlige nordmenn".
Besøk Ma’Ma Children’s Center of Norway hjemmesiderHER.

Foto: Silje Måseide

i>

Mitt Vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om noe sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro. 

Navn: Rachel Trovi 
Alder: 82 
Familie: Enke, fire barn 

Aktuell: Holdt seminar på UL, som førte til tidenes rekordkollekt på kveldsmøtet samme dag. 

Baptistprestefrue, sykepleierutdannet, pensjonist. 
Grunnlegger og daglig leder av Ma’Ma Children’s Center of Norway, en kristen hjelpeorganisasjon som arbeider blant de aller fattigste i slummen i Manila, hovedstaden på Filippinene. 

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet som du finner i menyen øverst.