10 bokanbefalinger for sommeren

10 bokanbefalinger for sommeren

Du vet de bøkene du bare ikke klarer å legge fra deg? Her finner du de.

Lest

Disse bøkene er lest og anbefalt av forskjellige iTro-lesere.

Alle lenker er eksterne og bare eksempler på hvor du kan få kjøpt bøkene.

Sommeren er ferien for lange dager, sene netter, varme og gode bøker. Likevel kommer problemene på rekke og rad når en kommer til biblioteket og skal låne sommerens bokeventyr. Det er hundretusener av bøker å velge mellom – hvilke er faktisk gode?

Dette er et knippe anbefalinger du kan ta med deg inn i ferien.

Aasmund Fagerli
Guds galskap av Nik Ripken

– «Guds galskap» er nok den beste, og mest utfordrende, boken jeg har lest. Vi møter ekteparet Ruth og Nik Ripken som er misjonærer i Somalia, et land gjennomsyret av kaos, krig og ødeleggelse. Tenåringssønnen deres dør, arbeidet virker håpløst og spørsmålet «Hvordan kan Gud være god når livet er så mørkt og vanskelig?» løftes fram. Nik legger ut på en reise for å finne svar, og hører hundrevis av vitnesbyrd fra flere land hvor kristne har blitt/er forfulgt. Vi får høre flere utrolig sterke vitnesbyrd som alle forkynner det samme: «Jesus er verdt all forfølgelse, Han er verdt mitt eget liv, og også min families liv.» Boken utfordrer oss vestlige kristne, og gir oss et rett og sant perspektiv på hva det vil si å følge Jesus, samtidig som den viser hvilke forhold mange av våre kristne søsken lever under. Skal du lese én bok i sommer, anbefaler jeg denne på det aller sterkeste!

Hilde Cecilie Hinderaker
Jesus Is (Jesus Er) av Judah Smith

– Denne boka leste jeg for en stund siden og den sitter jeg igjen med mye bra. Judah Smith er pastor i en menighet i USA, og skriver om ulike definisjoner på hvem Jesus Er. Han forklarer ulike ting i hans eget liv som har vært med å prege gudsbilde og forteller enkelt hvordan han lever som en kristen i hverdagen. Han bruker mye humor – det gjør det utrolig lett å henge med! Ikke nok med bra humor, jeg oppdaget også mye nytt om både meg selv og Gud. Boken vil jeg anbefale sterkt for både nyfrelste, ikke-kristne som er nysgjerrige og de som har vært kristen en god stund, ungdom og voksne!

Jon Amador Akslen Mandujano
«The Cross of Christ» av John Stott.

– John Stott går gjennom kristendommens kjerne: korset. Mange som leser dette ville nok tenkt som meg første gang jeg hørte tittelen: Hørt det ørten ganger før, gidder ikke å bruke sommeren min på å høre om det igjen. Takk og lov for at jeg trosset innstinktet og åpnet boken. Dette er en ryddig, oppløftende og mesterlig gjennomgang av det oss kristne bygger livene våre på. Stott skriver fengende og underholdende; her settes eldgamle sannheter inn i nåtidens kontekst. Samtidig er dette en bok for de nysgjerrige som ønsker å grave litt dypere. Kos deg og la deg undre over korset!

Bård Skeie Sørheim
Søkte Allah, fant Jesus – Nabeel Qureshi

– Ingen bøker har gjort meg så gira på å fortelle muslimer om Jesus som denne. Boken forteller om Nabeel Qureshis vei fra å være en misjonerende muslim, til å innse at Jesus virkelig er den Bibelen sier han er. Du får virkelig komme på innsiden av en muslim sitt daglige liv og tanker. Hans kristne venn David, som leder Qureshi på veien mot Jesus, har en tolmodighet og tillit til Gud som jeg virkelig ble inspirert av. Boken er både pirrende og spennende. Er du som meg, så klarer du faktisk ikke legge boken fra deg!

Andreas Ruud
En sorg som min av C S Lewis.

– En bok, skrevet av en ekte kristen om hvordan det er å ha ekte sinne og fortvilelse rettet mot Gud når livet biter. Den er sterk, leseverdig og ikke som du nødvendigvis ser for deg den skal være på forhånd. En bok som kan gi deg noe som er 1000 ganger bedre enn klisjeer som at Gud sikkert har en mening med ting, eller «det ordner seg».

Andreas Furnes
Making sense of God av Timothy Keller

– En bok både for deg som er skeptisk til tro og religion, og til deg som alle rede tror, men som vil få en enda dypere forståelse hvorfor det gir mening å tro på Gud. Keller argumenterer godt og overbevisende om at religion ikke er utrydningstruet og viktigheten av Kristendom. Boken kommer med gode argumenter for kristen tro, og hvorfor det gir mening å tro på Gud.

Tonje Fahre
Elsket. Uansett. av Johan Reftel

– Dette er en av de beste andaktsbøkene for ungdom jeg har vært borti! Med teologisk tyngde, hverdagseksempler og spørsmål som utvider din tanke om Gud, treffer den rett inn i målgruppen. Stykkene passer spesielt til tenåringer, men gav mye påfyll også hos en 25-åring. Boka passer også til bruk i bibelgrupper, og lignende, med sine korte og tankevekkende stykker som fører til samtale og ettertanke. Jeg tør påstå at denne andaktsboka kan gjøre deg til et bedre medmenneske og føre deg nærmere Gud. Perfekt gave til konfirmanten og et friskt pust til nattbordets bøker.

Rune Espevik
Fra bønnens verden av Ole Hallesby.

Hvis du har lyst å lære noe mer om bønn og blitt litt utfordra på ditt eget bønneliv, vil jeg virkelig anbefale denne boka.

Elisabeth Guttormsen
SNU av Max Lucado

Til nå har jeg ikke kommet over noen bok jeg syns er kjedelig, dårlig eller tung å lese av Max Lucado. Det som er bra med hans bøker, er at de er oppbyggelige og utfordrende, samtidig som de er lettleste. Vil anbefale deg å lese for eksempel SNU – den er ikke så tykk, så du trenger ikke bruke hele sommeren kun på den, den får meg til å ville lese mer i Bibelen og er skrevet på en livsnær måte, og i tillegg vil du jo gjerne lese noe bra når du først skal lese noe?

Lest

Disse bøkene er lest og anbefalt av forskjellige iTro-lesere.

Alle lenker er eksterne og bare eksempler på hvor du kan få kjøpt bøkene.