4 grunner til å lese «Bygg din fortid»

4 grunner til å lese «Bygg din fortid»

- Boken er både praktisk og relevant, sier iTros anmelder.

Lest

Øystein Gjerme – Bygg din fortid

Hermon Forlag, 2015

Leter du etter en bok som kan gi deg et raskt svar på hva du skal bruke livet ditt på? Da er ikke dette boka for deg. Den type bøker bør du heller ikke lese.

Men er du villig til å ta det den litt lengre veien (som jeg mener du bør), kan denne boka hjelpe deg litt videre.

Hvorfor lese boka?

Jeg starter med favorittspørsmålet mitt. Hvorfor? Hvorfor lese ”Bygg din fortid”? Jeg skal forsøke å gi deg noen grunner:

  1. Øystein Gjerme er en dyktig kommunikator med et klart blikk og tydelig budskap. At han er en av de mest profilerte kristne lederne i Norge er i seg selv ikke en god nok grunn til å lese boka. Men når du leser boka forstår du kanskje litt hvorfor han står i den tjenesten han gjør.
  1. Boka er en bok om det kristne livet, livet med Gud, Jesus og den Hellige Ånd, og ikke minst livet i menigheten. Det er ikke mange bøker som er så konkrete, direkte, og i tillegg på norsk.
  1. Gjerme gir veldig konkret undervisning om hva livet med Gud og Den Hellige Ånd innebærer. Han skriver på en måte som gjør den lett å lese og til tider også morsom å lese.
  1. Et interessant poeng Øystein Gjerme er innom er hvordan vår personlighet påvirker hvordan vi opplever at Gud taler til oss. Det er ikke ofte jeg har hørt noen ta opp det tema. Det er med å gjøre boka både praktisk og relevant.

Viktig å se sin samtid

Som nevnt har forfatteren et klart blikk. Ofte kan det å se sin egen samtid være vanskelig. I boka treffer han godt på de utfordringene vi i dagens samfunn lever i og hvordan vi som kristne utfordres i etterfølgelsen av Jesus. Ved å lese boka vil du få hjelp til å se hvordan vår tid preger oss, der vi trenger å lytte til Gud og la hans blide av omgivelsene prege oss.

Jeg bør kanskje også stille spørsmålet: Hvorfor ikke lese boka? Først og fremst om du ikke er interessert. Da bør du kanskje heller vente til du har fått interesse. Men ikke bli overrasket om du opplever boka verd å lese uten den store forehåndsinteressen.

Ikke en bok i troslære

For en lutheraner som meg ville jeg gjerne ønsket mer utdypning om betydningen at Jesus har gitt livet sitt for meg og hvordan Jesus er avgjørende for mitt nye liv. Dette fletter Gjerme inn i en rekke livsnære skildringer uten å gjøre det til et hovedpoeng. Nå er heller ikke boken en bok i troslære, men en praktisk bok om det kristne livet.

Særlig skildringen av livet med den Hellige Ånd er interessant lesning. Boken er verd pengene og den tiden det tar å lese boka. Den anbefales.

PS! Gud har en plan for livet ditt. Skal du inn i den planen skjer det ikke automatisk.

Pressebilde: Salt Bergenskirken

Lest

Øystein Gjerme – Bygg din fortid

Hermon Forlag, 2015