4 ikke-egoistiske nyttårsforsetter

4 ikke-egoistiske nyttårsforsetter

2015 - året du gledet andre i hverdagen

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I denne omgang gjennom tips til uselviske nyttårsforsetter.

«Jeg skal trene minst tre ganger i uka», «Jeg skal ikke spise godteri i ukedagene», «Jeg skal gjøre det bedre på skolen», «Jeg skal reise mer»

Typiske nyttårsforsetter. Vi setter dem med selvdisiplin som forfaller og mål som forsvinner i det fjerne. Og vi setter dem for oss selv. Ikke at det er galt i seg selv å bedre sin livsstil og vaner, men hadde det ikke vært kjekt å gjøre noe for andre i år?

Hva om du setter fem, helt realistiske, uegostiske nyttårsforsetter

Hva om du setter fem, helt realistiske, nyttårsforsetter som er til for andres beste? Det trenger ikke være store ting som koster mye, men helt enkle ting i hverdagen. Det er ofte de små, uforventede tjenestene eller gavene som gleder mest. Så her er et forslag til fem nyttårsforsetter du kan sette for 2015 – som ikke er for deg selv.

Du kan for eksempel bestemme deg for å gjøre et av forslagene én gang i uka, eller spre dem utover med jevne mellomrom. Ta deg tid til å lagre påminnelser på telefonen med det samme, så blir det ikke noe som sklir ut like langt som avstanden til treningssenteret i midten av mars.

1: Spander en kaffe

De fleste av oss har råd til en kopp kaffe på café i ny og ne, men det er utrolig hyggelig når den du er sammen med sier «Jeg kan betale for begge, jeg». Det er liksom ikke nødvendig, men det kan glede enhvert hjerte.

2: Hjelp noen som ikke kan hjelpe seg selv

Et dyr, en gammel dame,  barn, en uteligger. Det er mange som ikke kan få gjort det de vil, som ung og frisk har du muligheter andre bare kan drømme om. Hva med å dele den styrken eller tiden du har med noen andre? Kanskje du kan måke innkjørselen til nabodama, eller passe søskenbarn gratis så tante og onkel kan få en frikveld.

3: Dropp å kjøpe den genseren (som er helt lik de fem andre du har)

Mange i verden har det vanskeligere enn oss i Norge, delvis fordi vi handler og bruker så mye mer enn det vi egentlig trenger. Du kan kanskje kutte ned på forbruket, uten at det egentlig går så mye utover deg selv.

4: Invitér med noen på møte 

For noen er det en stor terskel, for andre helt naturlig. Men i år er året, ta med deg en venn i kirken! Vær frimodig og invitér din venn med i det aller viktigste i livet – troen på Jesus. 

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

I denne omgang gjennom tips til uselviske nyttårsforsetter.