Drømmereisen

Drømmereisen

Indonesia er målet og jentene er (nesten) klare for avreise

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Les også:  Ut i Norge

De fire jentene Kari Klepsvik, Elisebet Aarseth, Invild Amalie Stavran og Anna Kristin Haaland begynte å drømme om et reiseår skoleåret 2015 – nå er tiden snart inne for at de skal sette seg på flyet til Indonesia for å være volontører i fem måneder.

Les også: Ut i verden

Etter et år med planlegging og forbereding, er det meste klart til avreise

iTro har satt seg ned til et videokonferanse-intervju i ferien, for å prate med Kari og Elisebet, et par av de spente jentene. Det er i samarbeid med NLMung at de reiser med et ønske om å bidra til misjon og ta del i NLMs arbeid i utlandet. Etter et år med planlegging og forbereding, er det meste klart til avreise. På spørsmål om de er klare svarer de «Vi aldri blir helt klare, det er jo noe helt nytt. Men ja, vi begynner å bli klare. Frem til nå har oppholdet vært så fjernt, og plutselig er vi inne i innspurten».

Allikevel er de trygge. Kari sier at de er godt forberedt og har fått mye informasjon, så de blir ikke bare kastet ut i det. Forventningene er selvsagt høye, men hun forsøker å senke de helt konkrete forventningene og bildene, siden hun ikke vet hva som faktisk møter dem.

Få muligheten til å bygge relasjoner og få venner i Indonesia

Jentene er samstemte i ønsket om å få gjøre nytte for seg og blir kjent med kultur og folk. Elisebet gleder seg til å endelig komme frem – å få muligheten til å bygge relasjoner og få venner i Indonesia. Og hun gleder seg til å se Gud bruke henne; at det blir enda mer tydelig når hun er i et nytt land og kultur.

Helt konkret skal de fire få en praktisk erfaring på misjonsfeltet og delta på mange arenaer. De skal blant annet trene et jente-fotballag, spre allidrettstanken, se helseprosjekter og passe misjonærbarn. Men først skal de lære språk i en måned.

Både Elisebet og Kari sier de er spent på møtet med et land der Islam er den største religionen og at det er strenge regler å forholde seg til. Spesielt med tanke på misjonsarbeid, språkhindringer og kommunikasjonsvansker. Heldigvis kjenner alle fire jentene hverandre godt etter året på Fjellhaug Bibelskole, så de er trygge på hverandre og tror de skal håndtere utfordringer dem imellom godt.

Vær gjerne trofaste i bønnen og husk på jentene

Jentene ønsker forbønn fra dere alle. Forbønn for deres opphold, reise og arbeid. Vær gjerne trofaste i bønnen og husk på dem. De skal skrive blogg, som det senere legges ut link til her på itro.no, så dere kan følge reisen.

«NLM ung vil være med på det verdensomspennende misjonsoppdraget og oppfostre en ny generasjon som vil ta ansvar for å bringe evangeliet til nye folkeslag og gjennom vårt arbeid skape gjensidige relasjoner med ungdom i andre kulturer.» (NLM ungs strategi)

Brian Taksdal

Misjon

Misjonsbefalingen i Matt 28,16–20 er utgangspunktet for de fire ulike retningene NLM ung jobber i. «Ut i verden» er én av dem.

Les også:  Ut i Norge