7 artige ting du kan finne på i sommerferien

7 artige ting du kan finne på i sommerferien

Vet du ikke hva du skal gjøre i sommer? Fortvil ikke - iTro-redaksjonen gir deg sine beste tips!

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Også for sommeren!

Det er digg med sommerferie, men det kommer alltid noen kjedelige dager hvor man ikke helt vet hva man skal finne på. Derfor ønsker vi i iTro-redaksjonen å hjelpe deg med noen ideer.
Her har du 7 tips til hva du kan finne på i sommer:

 

1. Arranger mini-OL

OL er rett rundt hjørnet. Hva med å samle noen venner og arrangere et mini-OL en dag? Idrettsgrenene kan gjerne ta utgangspunkt i ting du har.
Eksempler: Kubb, 100 meter svømming med badedyr, førstemann til å spise en kroneis, blåse størst tyggis-boble, morellsteinspytting, beste stup/triks osv.

Eventuelt kan alle deltagerne velge ut én øvelse hver. Fantasien setter grensene, men husk å finne en god premie!

 

2. Dra på UL-camp

Fra OL til UL – ungdomsfestivalen UL går av stabelen 28.-31. juli. Bli med på en av de mange lokale UL-campene som arrangeres (oversikt på ul.no/info) eller inviter noen venner å se det sammen med.
Hadde det ikke vært gøy med «The Chosen-maraton» eller en real EM-kveld ute i naturen?

Både morgen- og kveldsmøter blir streamet, i tillegg til masse annet spennende program (se ul.no).

 

3. Utekino

Er du lei av å sitte inne å glane på netflix? Med utekino tar man netflix-tittingen til et nytt nivå!

Her gjelder det å samle en liten gjeng, vente til sola går ned, finne noe digg å spise, og ta på seg varme klær – før man nyter levende bilder på lerretet!

Det beste er selvsagt hvis du har tilgang til projektor, skjøteledning og et hvitt laken (lys vegg funker også), men hvis ikke gjelder det å være kreativ. Hva med å bære ut TVen?

Hadde det ikke vært gøy med «The Chosen-maraton» (sjekk ut samtaleopplegget vårt til serien her) eller en real EM-kveld ute i naturen?

 

4. Sov ute

De beste samtalene kommer på kvelden, og en overnatting ute er ofte mer minneverdig enn en natt inne.

Her kan man sove i alt fra lavvo til i toppen av tre (NB! Husk sikkerhetsforhåndsregler! iTro er ikke ansvarlig for skader som kan forekomme av denne type overnatting), men de mest foretrukne variantene er nok hengekøye eller telt.

Varme klær, myggspray og godt humør anbefales!

 

5. Slapp av med bok/podkast/musikk

Hverdagen er tidsnok travel. Ta deg tid til å slappe av og nyt freden. Gjerne ute i solen med noe på øret eller med ei bok i hånden.

Boktips:
 • «Gjør som Gud bli menneske» av Stefan Gustavsson. Veldig lettlest bok som tar opp store og små spørsmål innenfor kristendommen, handler i hovedsak om hva kristendommen dreier seg om.
 • «Den store skilsmissen» av C.S. Lewis. Veldig interessant fortelling som sier mye sant om fortapelsen i det kristne  verdensbildet.
 • Harry Potter-bøkene. Disse bøkene skal visst være så spennende at man ikke greier å legge dem bort. Her kan du dessuten finne interessante artikler om noen av bøkene/filmene.
 • Bibelen. Har hørt mye bra om denne boken som er en sammensetning av flere bøker. Gylden mulighet til å bruke litt ekstra tid i denne godbiten av en bok. (sjekk også ut Bibelen på podkast)
Podkast/Musikk:

Sjekk ut denne og denne for flere kulturtips!

 

6. Ta deg en tur på sjøen

Dra på en liten tur på sjøen med badedyr og venner. Man blir aldri for stor for badedyr! Det finnes også mange andre strandspill/vannleker man kan få stor glede av. Har du tilgang til båt er det også en sikker vinner!

Uansett er det aldri feil med en forfriskende dukkert i varmen!

 

iTro-redaktør Aase Victoria viser stolt frem sitt krokodillebadedyr. Hun gleder seg stort til å plaske i vannet sammen med krokodillen i sommer. FOTO: Privat

 

7. Lær deg noe nytt

Det er alltid gøy å lære seg noe nytt, og sommerferien er perfekt til det.

Her er det et hav av muligheter og det finnes også flere kurstilbud til mye forskjellig. I skrivende øyeblikk er jeg for eksempel halvveis i et golfkurs – og det er veldig er gøy!

Noen forslag til hva du kan lære deg/gjøre:
 • Nytt instrument
 • Ny idrett
 • Geografi (eks. lær deg å plassere alle landene i Europa)
 • Ta bilder (fotokurs?)
 • Ny matrett
 • Bygg noe kult
 • Lær deg et partytriks («10 super simple party stunts»)

 

God sommerferie og lykke til!

Pixabay

Tips & Triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Også for sommeren!