Boybandglede

Boybandglede

One Direction er for tiden verdens største boyband. Nå kommer filmen This is us, der vi blir litt bedre kjent med bandet.

Hørt

One Direction

Aktuelle med: «One Direction: This is us» (3D)

Sony Pictures, 2013

De har friske og sunne hårmanker. De har massevis av unge jenter som digger dem. De synger sånn at tvillingbroren min på 24 år synger med.

 

One Direction gir i disse dager ut filmen om seg selv. Det er kun noen få timer siden filmenThis Is Us hadde premiere på norske kinoer.

Disse guttene blir til et av dagens største boyband

Historien bak bandet  går som følger: Det britiske TV-programmet og musikkonkurransen The X Factor holder auditions i 2010. Ulike folk kommer inn og prøvesynger, blant dem er også guttene Harry, Louis, Niall, Liam og Zayn. Hver og en av dem synger bra, men ingen av dem er gode nok til å komme videre i konkurransen alene.

Derfor kommer stjernedommeren Simon Cowell på ideen om å samle guttene. Slik kan de kanskje komme videre i konkurransen som et band. Disse guttene blir til et av dagens største boyband – One Direction.

Trailer fra filmen One Direction: This is us

 

Ikke bare smisker de med jentene, de oppmuntrer og bekrefter dem også

Bandet lager mye  easy listening-musikk som det er fort gjort å begynne å nynne på. Videre dreier det seg om et ikke så veldig utfordrende lydbilde med mye studioglasur. Alt i alt ganske fengende hvis du liker en god og striglet radiohit i ny og ne (og hvem gjør vel ikke det?)

Tekstene frir til jentene. Dette er ikke helt fullstendig revolusjonerende, da det er et boyband vi snakker om. Og ikke bare smisker de med jentene, de oppmuntrer og bekrefter dem også. Sangen What makes you beautiful åpner for eksempel med linjen: «Baby you light up my world like nobody else.» Og videre: «If only you saw what I can see (…) You don´t know you´re beautiful.”

Du er usikker på deg selv, men jeg liker deg

Slike tekster kan  være med på å oppmuntre og bekrefte tenåringsjenter i en verden der mange opplever store krav rundt seg og det å ikke strekke til. På samme tid kan det virke som om de utnytter denne usikkerheten for å vinne seg fans. Bandet synger blant annet: «You’ll never love yourself half as much as I love you» og «You still have to squeeze into your jeans, but you’re perfect to me.»

Med andre ord: Du er usikker på deg selv, men jeg liker deg. På den måten kjenner nok mange jenter seg sett og bekreftet. Men trenger unge jenter alltid å skulle være avhengig av gutter for å vite at man er fin nok og bra nok? Dette er et spørsmål man kan stille seg her.

Og nå har  så historien om bandet kommet ut på film. Det er en historie om fem unge gutter med mye sangglede og engasjement. Om fem unge gutter med jentetekke. Det er historien om fem unge gutter som nå er et av verdens største boyband.

Foto: Fra filmweb.no