Chris Tomlin – Burning Lights

Chris Tomlin – Burning Lights

Mer av det samme gamle fra Chris Tomlin. Jammen flaks at det samme gamle er så bra!

Hørt

CD:

Chris Tomlin – Burning Lights

Sixsteps Records (2013)

Det har blitt sagt at Chris Tomlin sannsynligvis er den låtskriveren som synges oftest rundt om i verden. Og det er på ingen måte rart – dette er tross alt mannen som har gitt oss noen av de mest populære lovsangene det siste tiåret, som ”How Great Is Our God” og ”Our God”, for å nevne et par.

Nå er han  tilbake med en ny lovsangsplate, som nok garantert kommer til å føye minst et par sanger til lovsangs-repertoaret i tusenvis av menigheter verden over. Og det vil heller ikke være noe rart, for Burning Lights er en førsteklasses samling lovsanger, i velkjent, velprøvd og velfungerende Chris Tomlin-stil.

Ingenting revolusjonerende nytt

Noen vil si  at dette albumet viser en litt annerledes, ny Tomlin-sound. Men la oss være ærlige. Det er absolutt ingenting revolusjonerende nytt med denne plata. Det er ganske tradisjonelt, gitardrevet, ofte up-beat lovsang. Du vet nøyaktig hva jeg mener, hvis du noensinne har hørt en typisk gitarbasert amerikansk lovsang fra de siste årene.

Men heldigvis for Chris Tomlin er han så enormt drevet i sjangeren, og samtidig så velsignet med et låtskrivertalent som evner å sette enkle ord på store ting som treffer en nerve hos folk, at han ikke trenger å finne opp musikken på nytt for hvert album. Tvert imot kan det noen ganger være deilig med noe nytt som følger oppskriften på det som fungerer, og virkelig viser oss nettopp hvorfor det fungerer.

Det funker, kort og godt

Samtidig er ikke  Burning Lights bare en blåkopi av tidligere plater. Det er unektelig et litt sterkere hint av pop enn tidligere, noe som ikke minst understrekes av at alle kristenartisters favoritt-samarbeidspartner det siste året, rapperen Lecrae, dukker opp på den første låta. Og han fortsetter litt med den sjanger-eksperimenteringen han begynte så smått med på det forrige albumet, And If Our God Is For Us…, mens han også tør å strippe ned lydbildet flere steder. Det funker, kort og godt.

Chris Tomlin kan kunsten å sette ord på bibelske sannheter, flette dem sammen med personlige opplevelser – og kombinere det med melodier som både setter seg i hjernebarken etter første gjennomlytting og understreker innholdet. Burning Lights er definitivt et solid knippe lovsanger, og om ikke flere av disse dukker opp på flerfoldige lovsangsmøter og ungdomsstevner i løpet av det neste året vil jeg bli grundig overrasket.

Foto: Sixsteps Records