Divisi – Du er

Divisi – Du er

Divisi beviser at gospel på norsk funker fett. Av og til.

Hørt

CD:

Divisi – Du er (2013)

Et av Norges mest rutinerte gospelkor er ute med ny plate. Du er er en solid gospelplate i trygg norsk gospeltradisjon – det er få ville krumspring, men også langt mellom de helt fatale feilskjærene.

Det har etter  hvert blitt en sjeldenhet å få servert et helt album med utelukkende norske sanger. Det kan virke som om mange ikke helt tør å tro at gospel kan funke på norsk – men det gjør det, og med Du er beviser Divisi det til fulle.

For her er alt på plass: Svulstige orgeltoner, leken synth, fete gitarer, sprelske trommer og pumpende basstakter. Samtidig er dette en plate som virkelig setter standarden for norsk gospel når det gjelder innhold. Du er leverer ti nyskrevne norske gospellåter, og hvis noen var i tvil om at solide, bibelske tekster og et dyptgående budskap kunne kombineres med funky gospel på norsk, kan de slappe helt av.

Taket løfter seg liksom aldri

Samtidig er ikke  alt perfekt. Du er leverer en solid bandprestasjon, men den kommer ikke helt til sin rett i en litt for tam og flat produksjon. Det samme gjelder korvokalen – det er aldri noen tvil om at sangerne gjør en helhjertet innsats, men taket løfter seg liksom aldri helt. Og det bør det jo strengt tatt når man drister seg ut i litt av det samme farvannet som de store navnene innen moderne gospel.

Det blir rett og slett litt for mye ”søt bedehusgospel”, litt for mange strekkende halser og litt for varierende pitch-presisjon. Det er synd når et rutinert kor som Divisi ender opp med å høres ut som et litt slitent ungdomskor, som man av og til får følelsen av her.

Godfølelse gjennom marg og bein

Samtidig vinner Divisi  stort på noen av solistprestasjonene. Anders Berglund setter tonen på førstesporet ”Min sjel, lov Herren”, og blant annet Ingelin Reigstad Norheim på ”Du er nådefull”, Jens Andreas Kleiven på sørstats-inspirerte ”Jesus” og samme Kleiven i duett med Kristine Kringlebotten Goa på ”Uten deg” gir godfølelse gjennom marg og bein. Dessverre står heller ikke alle solistene like fjellstøtt, og de ovennevnte kan ikke bære platen helt i mål på egne vokalskuldre.

Samlet sett er  Du er en ganske bra, men på ingen måte eksepsjonelt god gospelplate. Den er nok mest for deg som liker norsk korgospel – og ikke minst for alle som trenger inspirasjon og nye sanger til kor de selv er med i. For her er det mye godt materiale å hente. Og så går jo salgsinntektene til Misjon Uten Grensers LoveMercy-senter i Straseni, Moldova, da – det er jo verdt et kjøp i seg selv.

Divisi legger ut på en miniturné på Østlandet 20.-22 september, med konserter i Bjølsen Misjonskirke og Misjonssalen i Oslo, og Brukshuset på Hamar.

 

Foto: Divisi.no

nbsp;