Downhere

Downhere

På On The Altar Of Love gir kanadierne oss mer av det de kan best.

Endelig er karene i det kanadiske kristenrock-bandet Downhere klare med sitt etterlengtede nye album,On The Altar of Love. Etter flere plater har de etter hvert god kontroll på hva som funker, og det merkes. Ikke at de har stivnet i formen, men mer at de har funnet den. Plata er voksen, gjennomført og en trygg musikalsk opplevelse – ikke av det mest rocka guttene har servert, men desto lettere for de aller fleste å like. Og ikke minst har vokalist-duoen og bandgrunnleggerne Marc Martel og Jason Germain aldri harmonert bedre.

On The Altar Of Loveer et pop-preget og muntert rockealbum, kanskje Downhere’s mest pop-influerte utgivelse så langt, samtidig som det også er helt og holdent Downhere. For fans av bandet vil det være velkjent og minne om mange av deres største hits, proppet med fengende, akustisk baserte pop/rock-låter og ikke minst kjennetegnet av bandets forkjærlighet for herlige vokalharmonier. Samtidig vil plata være et godt første møte for nye lyttere.

Tekster som virkelig griper til kjernen i kristendommen»

Med denne plata viser Downhere seg på sitt mest åndelige, med tekster som virkelig griper til kjernen i kristendommen. På andresporet «Rest» gir de melodi til Jesu kjente ord, «Come to Me, all you tired and heavy laden, come to Me and I will give you rest«, og det er lengselen etter å bringe den invitasjonen videre ut som gjennomsyrer albumet, som forøvrig avrundes med en gåsehudfremkallende ballade i «Reveal The Kingdom».

På mange måter kan man si atOn The Altar Of Loveer en blanding av mye av det beste med Downhere, med flotte og samtidig syngbare melodier, bibelsentrerte tekster og flott vokal. Martels og Germains samspill som vokalister er også noe av det som gjør at Downhere skiller seg ut i den stadig voksende skogen av kristenrockeband, og med dette albumet viser de at vokalharmoniene deres stadig blir mer balanserte og perfeksjonerte.On The Altar Of Loveer en solid pop/rock-utgivelse – ikke spektakulær, men definitivt verdt ventingen.

Foto: Downhere.com

CD:
Downhere – On The Altar Of Love
Centricity Music (2011)