Drama queens – på leit etter drama

Drama queens – på leit etter drama

Men vi vil jo ikke ha drama, vil vi vel?

Nei. Vi vil at alle skal være venner. At alle skal være snille og greie. At alle skal like hverandre. At alle skal ville det beste for hverandre.

Er det det vi har i bakhodet når vi skriver inn navn i søkefeltet på Facebook? Når vi drar i gang samtaler, og ikke minst når vi fører de videre? Når vi ser hverandre?

Hva er det vi ser etter i folk, i samtaler, på Facebook? Hva er det vi legger merke til? Hva kommenterer vi?

Bare drama gjort til drama på grunn av kjedsomhet og utenksomhet

Kan det være  at vi liker drama bedre enn vi trodde? Særlig når det angår andre mer enn oss selv. Greit å vite at noen har det mer kaotisk. Men er det ikke noen ganger vi ønsker oss mer drama selv også? Kanskje ikke med tusen intriger, men nok til at vi har noe å diskutere litt i det stille. Litt spenning, liksom.

Som om det vi egentlig vil ha er vårt eget lille One Tree Hill.

Men det finnes bedre ting å kaste bort tida vår på. Bedre ting enn dårlig drama. Drama som ofte ikke er drama i det hele tatt. Bare drama gjort til drama på grunn av kjedsomhet og utenksomhet.

Det er bare det at ofte glemmer vi at vi snakker for å finne en løsning

Det brukes mye  tid på å snakke på en lite konstruktiv måte. Ikke bare det du ser på som baksnakking, men det som ligger trygt i gråsona. Det som handler om ditt og andres liv, om kjærlighet, om problemer og det som kan bli problemer. Og det er jo ikke det at man ikke skal kunne snakke om og løse problemer. Det er bare det at vi ofte glemmer at vi snakker for å finne en løsning.

Hva med å si ting rett ut i stedet? Da slipper vi å lure. I møte med andre kunne vi hatt en positiv innstilling istedet for en negativ. Tenke det beste og ikke det verste. Og hvor mange ganger har vi ikke blitt fornærma av en fornærmelse som aldri var ment som noen fornærmelse? Det går begge veier, dette.

Denne tida vi har, kan vi bruke på noe annet. For eksempel på å være en venn. På å snakke som en venn.

Ill.foto: Guido Vrola / Fotolia.com