En smak av (hvile)puls

En smak av (hvile)puls

Bli med på en liten, individuell sommerretreat sammen med PULS og iTro!

PULS

NLM har et tilbud til unge voksne (23-40 år) som kalles PULS. Noen langhelger i året kan du reise bort for å bruke tida på hvile, stillhet, påfyll, lovsang, undervisning, bibellesning, mat, søvn og godt fellesskap.

Mange av oss lengter etter stillhet, men vi vet ikke hvor vi skal lete. Det er en uro inni oss, som vi lett, og antakelig veldig naturlig og ubevisst, forsøker å dempe ved å fylle oss med ulike ting.

Hva gjør vi for å unngå stillheten? Musikk på bussen, i dusjen og på trening? Podcast, serier, gaming og den uendelige tidsbruken på sosiale medier. Kjenner du deg igjen?

Stillhet er et gode

Å søke stillhet er godt for oss, og vi vet det nok innerst inne. Men det er så vanskelig. Vi vet ikke hvor vi skal begynne.

NLM har et tilbud til unge voksne (23-40 år) som kalles PULS. Noen langhelger i året kan du reise bort for å bruke tida på hvile, stillhet, påfyll, lovsang, undervisning, bibellesning, mat, søvn og godt fellesskap. Alle som kommer sier det vekker en lengsel i dem etter mer. Selv om mobilen blir ryddet bort for hele helga når de kommer.

Også Jesus søkte stillheten og Guds nærhet der

Vi trenger hjelp til å rydde bort uromomentene i livet, og hjelp til å skape stillheten rundt oss. I den stillheten kan det skje store ting. Det kan oppleves skremmende. Hva skjer når jeg blir stille? Hvilke tanker kommer da? Det er modig å oppsøke stillheten, og vi kan gjøre det med løftet om at Gud vil møte oss der. Vi er aldri alene, og Gud ønsker å være med oss og kan få tale til oss på en annen måte når det er stille.

Fellesskap med Gud

I 1. Kongebok 19 leser vi om at Gud skulle møte profeten Elia. Han var ikke i stormen, jordskjelvet eller ilden som kom forbi, Han var i den «skjøre stillheten». Der talte Gud til Elia. Også Jesus søkte stillheten og Guds nærhet der. Han trakk seg ofte tilbake for å be alene.

Det er godt for oss å rydde bort støyen og søke stillheten. Der åpnes det opp for nye muligheter og et nært fellesskap med Gud.

Vi har laget ei spilleliste i samarbeid mellom PULS og iTro for denne sommeren: «Smak av PULS 1» finner du tilgjengelig på Spotify. Der ligger alt klart til at du kan trykke play og bli ledet gjennom en halvtime med rolig lovsang, bønn og bibelmeditasjon. Det er ikke total stillhet, men en hjelp til å senke skuldrene, puste dypt, lytte, lese, be og lovsynge. Bruk den gjerne alene, eller del opplevelsen av stilletid med noen.

Hvis du får smaken på dette og har lyst til å teste en lengre versjon, anbefaler vi «Smak av PULS 2» som ble laget i forbindelse med hjemmepåsken i år.

Unsplash

PULS

NLM har et tilbud til unge voksne (23-40 år) som kalles PULS. Noen langhelger i året kan du reise bort for å bruke tida på hvile, stillhet, påfyll, lovsang, undervisning, bibellesning, mat, søvn og godt fellesskap.