«En utrolig bra bok for unge folk»

«En utrolig bra bok for unge folk»

En utrolig bra bok for unge folk er faktisk akkurat det - og i tillegg er den gøy å lese!

Lest

Andreas Gravdal
En utrolig bra bok for unge folk
96 sider
Sub*Forlag, 2011

 

«Hvorfor dropper noen ut av skolen, mens andre får greie karakterer? Hvorfor snakker noen med alt og alle, mens andre leiter etter hullet i bakken? Hvorfor tar enkelte utfordringer på strak arm, mens andre knapt gidder og stå opp om morgenen?»

På en av  mine forvillede vandringer gjennom den hippe bydelen Grünerløkka i Oslo, stoppet jeg innom en klesbutikk jeg ikke hadde sett før. Etter en kjapp runde i den litt for kule og litt for dyre butikken, oppdaget jeg noe på vei ut døra. For i denne butikken hadde de nemlig én bok til salgs.

En utrolig bra bok for unge folk er faktisk akkurat det

Boka hadde tittelen En utrolig bra bok for unge folk, og er skrevet av en som heter Andreas Gravdal. Han er 30 år, og er ungdomsviter og foredragsholder. Og altså forfatter…

I boka tar han blant annet opp de spørsmålene som ble stilt ovenfor, i tillegg til en masse andre viktige og spennende spørsmål, som hva det er som påvirker oss, hvordan man kan endre dårlige vaner, sette seg mål, sette grenser for seg selv, og hvordan man velger hva man skal bli.

Boka gir ikke  like tydelige svar på alle spørsmålene den tar opp, men den gir deg hvert fall noen viktige tanker å ta med seg når du selv møter disse spørsmålene. Mens andre ganger gir boka også helt konkrete svar og forslag til fremgangsmåter.

”En utrolig bra bok for unge folk” er faktisk akkurat det. Den blir kalt en ”swiss army knife”, med gode innspill til livet, og kan hjelpe i mange spørsmål som vi gjerne står midt oppi, men som vi ikke har tatt oss tid til å tenke så mye rundt.

En liten pocketbok på under 100 sider, der de færreste av dem er ren tekst

Og det er  en bok det er gøy å lese! Jeg gleda meg til neste side, og ble stadig overrasket av gode poenger, morsomme bilder eller kloke sitater.

For boka er en liten pocketbok på under 100 sider, der de færreste av dem er ren tekst. Mange av sider består av gode bilder eller illustrasjoner med litt tekst, visdomsord og tankevekkere. Du klarer å lese hele boka på godt under en time, men du trenger heller ikke lese alt på en gang. Hvert fall: Dette er en bok som anbefales!

Ønsk deg den  til bursdagen! Og har du ikke bursdag på en stund, kan du finne opp en høytidsdag i nær fremtid og ønske deg den til den. Kanskje dette kan være en god anledning for å starte en ny tradisjon, og ønske seg den til skuddår? Du vil i alle fall ha godt av den for din egen del, og jeg tror også folka rundt deg vil ha godt av at du har lest den!

 

Foto: Nils Kåre Bøe