Evig – sanger fra UL 2009

Evig – sanger fra UL 2009

En lovsangsplate som du kan kose deg med lenge. Evig lenge.

I forbindelse med årets UL ble det skrevet en rekke nye lovsanger. Sammen med tre låter som også ble brukt på forrige UL, er de her samlet på plataEvig, den første virkelig profesjonelle «lovsangsplata» utgitt i UL-regi.
Evig er ingen typisk «UL-cd». Dette er en fullverdig studioproduksjon, en kvalitetsutgivelse med levetid utover og uavhengig av om du har minner fra UL 2009. Det er ikke en plate bare for NLM-ungdommer, men for dem som er glad i Jesus og lovsang.
Når det er sagt, bør det nevnes at det ikke er en utpreget tradisjonell lovsangsplate. Uttrykket er relativt variert, og her finnes både pompøse lovsanger som fjorårets UL-sang «Din vei» og «Leve evig», og vare viseballader som «Hvor jeg skal gå». Bortsett fra to spor, blir det hele bundet sammen med Trygve Skaugs hese, småsåre vokal, noe som sikrer et helhetlig inntrykk tross det sprikende uttrykket og lydbildet.

Skaug er i høyeste grad først og fremst en smårocka visesanger

For det meste funker det veldig bra. Men Skaug er i høyeste grad først og fremst en smårocka visesanger, og spesielt på storslagne «Din vei» blir nok vokalen litt tynn. Det er rent og pent, men føles mest som en vellykket lydsjekk før publikum slippes inn. Selv om låten er en fantastisk lovsang som det er en opplevelse å synge med 3000 andre på UL, blir den her kanskje platas svakeste spor.

Sanger for både de mest berusende gledestoppene og de mørkeste dalene

Lovsang bør være mer enn bare halleluja. Den bør favne hele livet, og gi rom for alt fra jublende lykke til forvirret sårbarhet. PåEvigfinner du sanger for både de mest berusende gledestoppene og de mørkeste dalene. Her er enkle lovsanger og mer teologisk skarpskodde låter. Noe som passer for de fleste, egentlig.
Du trenger egentlig ikke være spesielt glad i lovsang for å like denne plata. Men er du glad i tekster som gjør noe med deg, og musikk som smyger seg inn og begynner å bety noe i livet ditt, erEvigdefinivt noe for deg.

Foto: UL

CD: Evig – Sanger fra UL 2009

NLMUng/ImF-UNG/MUDI (2009)