Å velge bort Gud

Å velge bort Gud

Det kan virke som om troen min på Jesus er omtrent like viktig som valget mitt av t-skjorte om morgenen.

Mitt vitnesbyrd  er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbygglese for alle oss som leser iTro.

Har du et vintesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no

Er det ikke av og til fristende å droppe troa på Gud?

Spørsmålet har jeg opplevd å få flere ganger, av helt forskjellige folk.Og det er absolutt verdt litt ettertanke, for dette spørsmålet sier en hel del om hvor store tanker mange har om Gud. Han er som Genie i Aladdin, en ånd i en lampe som jeg kan ta fram når jeg trenger noe, eller velge å legge vekk et par uker hvis alt ser greit ut.

Men dette blir en vanskelig, for ikke å si umulig tanke for meg. Jeg er overbevist om at Gud eksisterer, og at han vil få bety noe i mitt liv. Dermed er ikke Gud bare en del av tilværelsen min som jeg kan velge eller velge bort ettersom jeg føler for det. Hvis Gud er den han sier han er i Bibelen, er han ikke en jeg bare kan plassere på sidelinjen. Jeg er rett og slett ikke i posisjon til å gjøre det.

Som Peer Gynt uten Henrik Ibsen»

Av og til opplever jeg at de mest absurde sammenligninger og tankeeksperimenter hjelper meg til å forstå ting klarere. Nå skal jeg prøve å ta deg med på et.

Se for deg Peer Gynt uten Henrik Ibsen. Det blir meningsløst. For fakta er at herr Gynt aldri ville blitt til hvis det ikke hadde vært for vår nasjonalhelt, forfatteren Henrik Ibsen. Tenk om Peer Gynt i en av de siste scenene i dramaet hadde brukt kreftene sine på å gjøre opprør mot forfatter Henrik Ibsen, og forsøkt å kaste ham ned fra tronen som forfatter?

Dette er en virkelighetsfjern tanke som de fleste vil forkaste som latterlig eller meningsløs. Men like tomt blir det for meg å se for meg en tilværelse uten han som har skapt meg, skapt verden, og gitt alt innhold og mening.

Herre, hvem skal vi gå til?

C.S. Lewis, forfatteren av Narnia-bøkene, som senere ble til Narnia-tv-serien, og som nå i det siste også har blitt til Narnia-filmene, får dette frem på en treffende måte. Han sier: ”Jeg tror på kristendommen på samme måte som jeg tror at sola har stått opp, ikke bare fordi jeg ser den, men fordi det er ved den jeg ser alt annet.”

Troa på Jesus er ikke bare et valg, slik som vi velger utdanning eller jobb eller pålegg på brødskiva. Den er på en måte ”brillene” jeg har på hele tiden, og ser verden gjennom. Det er de ”brillene” jeg har på meg når jeg står overfor alle andre valgsituasjoner.

Jeg kan ikke velge bort troa på Jesus. Jeg vil svare som Peter gjorde da Jesus spurte om også disiplene ville gå bort fra ham. Peter svarte: ”Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord, og vi tror og vet at du er Guds Hellige!”.

Foto:Swan-t på flickr.com