Fryktløs

Fryktløs

Tenk å kunne lære mer om det å møte livet med mot, i stedet for frykt!

Det var med stor forventning jeg satte meg ned for å lese ”Fryktløs” av Max Lucado. Jeg har lest flere gode bøker av denne forfatteren tidligere, men det var mest av alt tittelen som vekket interessen denne gangen. Tenk å kunne lære mer om det å møte livet med mot, i stedet for frykt! Jeg gledet meg til å finne mer ut om dette.

Boka begynner med  et kapittel som rett og slett heter ”Hvorfor er vi redde?”. Etter dette går Lucado gjennom ulike livssituasjoner vi ofte kan frykte. For eksempel frykt for framtiden, frykt for døden og frykt for det verste vi kan tenke oss. Disse temaene vil treffe ulike mennesker på ulike måter, og noen av kapitlene vil være mer aktuelle enn andre. Det er derfor fullt mulig å bare lese de kapitlene du opplever som aktuelle for deg. Hovedbudskapet er det samme gjennom hele boka uansett: Gud er trofast, han er større enn vår frykt og han har lovet å møte livet sammen med oss.

Dette er en  bok som passer for alle som kjenner på frykt for noe, og som er interessert i å finne ut hva Gud sier om denne frykten. Max Lucado skriver på en veldig lett og fin måte, men det er ikke en typisk ungdomsbok. For meg levde boka opp til forventningene og dette er en bok jeg vil anbefale alle å lese. Den har kraft i seg til å sette oss fri fra all usunn frykt, og i stedet sette oss fri til å leve med mot uansett livssituasjon.

”Motet lytter til Guds stemme som roper gjennom hele Bibelen: Frykt ikke!”

Bok:

Fryktløs
Av Max Lucado
Lunde Forlag
Denne anmeldelsen er skrevet av Kjerstin Lianes Kjøndal.
Vil du også anmelde bøker for oss?

Ill.foto:  Lunde Forlag