Sang i natten

Sang i natten

Sang i natten er en samling med historier om kvinner som lever i land der det er farlig å tro på Jesus.

Kvinnene vi møter i boka risikerer fengsel, tortur og død om de fortsetter å bekjenne Jesu navn, ikke bare for seg, men også for sin familie.

Forfatteren Anneke Companjen  er fra Nederland. Mannen hennes jobber i en organisasjon som heter Open Doors International (Åpne dører), som særlig jobber inn mot kristne i den forfulgte kirke. Ut fra kvinner hun har møtt på reise i disse landene, har hun skrevet over tjue kvinners sterke fortellinger om forfølgelse og tro. Jeg blir imponert over deres mot, og ser at deres tro blir styrket av Gud.

Forfatteren har også skrevet ned noen fortellinger fra sitt eget liv, der hun har møtt ting som har vært vanskelige, uten at hun forsøker å sammenligne det med det hun har sett de andre kvinnene oppleve. På slutten av hvert kapittel er det spørsmål til ettertanke.

Boka er inpsirerende og får meg til å være takknemlig

Tittelen er basert  på Salme 42,9: ”..om natten er hans sang hos meg..” En av de kristne kvinnene som boka forteller om lovsangens betydning for henne etter at hun hadde sittet i fengsel for sin tro. ”Der ba jeg og leste i Bibelen, men ikke noe satte slik mot i meg som sangen. Kanskje det er fordi at når vi synger, samles hele kroppen i lovprisning til Gud.”

Boka er inspirerende og får meg til være takknemlig for at jeg får bo i et land der jeg får lov til å prise Gud, lese Bibelen, samles med andre kristne på møter og gudstjenester, uten å stå i fare for å bli torturert, fengslet eller drept.

En utfordring og en oppmuntring til å våge å stå for det Bibelen forteller

Jeg kan si  at jeg tror på Jesus uten å være redd for at familiemedlemmene mine må lide for det. Samtidig er boka en utfordring og en oppmuntring til å våge å stå for det Bibelen forteller oss – at Jesus har frelst oss. Hvis mennesker i land med lite religionsfrihet lever tydelige kristne liv, forkynner og lovpriser Gud, hvordan kan jeg være så feig når jeg blir spurt om jeg er kristen på skolen eller i jobb? Det er ikke alltid lett å bekjenne Jesu navn, men Gud går også med oss her i Norge.

Boka minner også på at vi kan be for den forfulgte kirke, og støtte organisasjoner som hjelper disse kristne, som for eksempel Åpne dører.

Jeg anbefalerden!

Bok:
Sang i natten
Av Anneke Companjen
Lunde Forlag
Denne anmeldelsen er skrevet av Hanna Moldekleiv.
Vil du også anmelde bøker for oss?

Foto: Lunde Forlag