Guds evige hensikt

Guds evige hensikt

En bok om misjon for en ny generasjon, og de mer beleste.

Lest

Andreas Nordli (leder av Ungdom i oppdrag)

Guds evige hensikt

Prokla-media, 2013

235 sider

Det var neppe drømmen om å toppe verdens boklister som motiverte Andreas Nordli til å skrive en bok om misjon i 2013. Motivasjonen lå nok heller i at jeg og mange andre skal bli bedre kjent med Gud og hans store hensikt. Det klarer Nordli på en strålende måte.

Vi kan være i ferd med å se en ny misjonsbølge slå mot land

Det er mulig  misjon har blitt et interessefelt for spesielt interesserte. De av oss som er flaska opp på lysbilder fra «misjonsmarka», slangeskinn og rørende historier klarer ikke alle helt å slippe «kallet». Men mye har forandret seg siden jeg satt med store øyne foran lysbildene på bedehuset som liten gutt. Nordli sier at vi kan være i ferd med å se en ny misjonsbølge slå mot land, der alle land er utsendernasjoner og alle land er mottakere av misjonærer, men selv om tidene forandrer seg og nye bølger kommer, så står Guds store hensikt fast. Denne hensikten er ikke for spesielt interesserte eller for oss som er «flaska» opp på misjon, men hensikten er for oss alle. Det er du ikke i tvil om etter å ha lest denne boken.

Andreas Nordli tar oss med på en vandring gjennom hele bibelen

Andreas Nordli tar  oss med på en vandring gjennom hele bibelen for å vise oss lesere hvor viktig misjon er i bibelen og for Gud. Jeg røper ikke slutten når jeg forteller at Guds hensikt er at alle mennesker og alle folkeslag skal høre om frelsen i Jesus Kristus, slik at alle folkeslag skal tilbe Gud i himmelen. Nordli starter dermed sin vandring i skapelsen og ender opp i Johannes Åpenbaring. På veien er vi innom bl.a. Abraham, Salmene, templet, Daniel, Jesus, apostelmøtet og mye mer, alt for å vise oss lesere hvordan Guds hensikt kommer tydelig frem i hele bibelen.

Boken gjør misjon forståelig for en ny generasjon, samtidig som den inspirerer de mest «beleste»

Boken gir oss  en teologisk forståelse av misjon, med gode historier, bibelsk utleggelse og oppklarende setninger. Samtidig er styrken i boken at den underviser om misjon på en måte vi alle kan forstå og bli inspirert av. Boken gjør misjon forståelig for en ny generasjon, samtidig som den inspirerer de mest «beleste». Derfor ble jeg fryktelig glad når jeg leste boken. Takk for at du valgte å skrive denne boken, Nordli. Takk for at du inspirerte og utfordret meg. Takk for at du lærte meg masse nytt.

Kanskje ikke temaet  misjon sender deg rett inn på bestselgerlistene verden over. Men la oss håpe at det skjer. Det ville i så fall forandret verden.

Foto: Skjermdump fra youtube