Hawk Nelson – Crazy Love

Hawk Nelson – Crazy Love

Hvis du liker både Jesus og litt pønka poprock bør dette være noe for deg.

Hawk Nelson er et kanadisk rockeband med flere suksessfulle album bak seg. Over en halv million solgte album så langt sier også litt om populariteten de nyter i det amerikanske kristenmusikk-markedet.Crazy Loveer deres femte studioalbum, og er på mange måter en tilbakevending til gamle trakter for bandet, som etter hvert har blitt kjent for å teste ut og eksperimentere med flere uttrykk og sjangere.

Helt siden debuten i 2004 har Hawk Nelson vært blant de mest solide bandene i sin sjanger, og har levert høykvalitets kristen pop-punk (med forskjellige stilvariasjoner) på plate etter plate. PåCrazy Lovelegger de seg midt i det de gjør best, nemlig høyenergisk poprock med en pønka britrock-følelse. Det er moro, storslått, fengende og med høyt tempo. Samtidig er tekstene blant de mest Kristus-sentrerte de har levert, og sammen gjør det denne plata til noe av det beste de har kommet med.

Albumtittelen er hentet fra låta «Crazy Love» som også er første singel ut. Den skrev de sammen med produsent Ian Eskelin etter å ha blitt inspirert av Francis Chans bok med samme navn. Låta oppmuntrer til å virkelig forsøke å fatte betydningen av Jesu død på korset – en helt ‘crazy’ kjærlighet – og så leve ut den samme kjærligheten overfor våre medmennesker.

Preget av musikkglede, livsglede og ‘Jesusglede’ fra start til slutt

Ellers er plata stappet med uptempo låter fra første stund – og åpner med et smell med den humoristiske «Tally-Ho». Kort sagt er plata preget av musikkglede, livsglede og «Jesusglede» fra start til slutt, med en og annen pustepause innimellom – et høydepunkt er den gripende «My Next Breath», en bekjennelsesballade som virkelig viser den dype troen som ligger i bunnen gjennom hele albumet: «I know that I am loved / because You bought me with Your blood / I need You more than my next breath».

Hvis du liker opptempo, punk-influert college-poprock er Crazy Love definitivt noe å sjekke ut. Hawk Nelson har enda en gang levert en solid plate, som ikke minst viser at de ikke bare er supergode på det de gjør – de er også opptatt av å holde fokuset på rett sted, selv om de er helt på høyde med konkurransen i den mer kommersielle delen av musikkbransjen. Og det liker vi.

Albumet er blant annet tilgjengelig i Spotify og kan lastes ned i nettbutikker som iTunes og Platekompaniet.

Foto:BEC Recordings

CD:

Hawk Nelson – Crazy Love

Tooth & Nail Records / BEC Recordings (2011)