Heaven Is For Real

Heaven Is For Real

I 2010 kom boken om gutten Colton sin beretning om sitt himmelbesøk. Nå er filmen som er basert på boken kinoaktuell. Var så lille Colton i himmelen på orntli?

Sett

Heaven Is For Real
Drama
99 min
USA (Tri-Star Pictures, Roth Films, Screen Gems), 2014

I 2010 kom boken om den lille gutten, Colton Burpo, som etter å ha vært dødssyk da han var fire år gammel forteller at mens han var på sitt sykeste ble han tatt opp til himmelen og fikk sitte på fanget til Jesus før han våknet opp igjen nede på jorden. Boken er skrevet av Coltons far, pastor i en liten by i USA, og forteller om de glimtene Colton kommer med av himmelen. Coltons beretning maler et barnslig og enkelt bilde av Jesus og himmelen, og har som hensikt å minne leseren om at himmelen virkelig er på ordentlig.

Nå har det blitt laget Hollywood-film basert på boken om Colton. Filmen fremstår derimot mer som et hverdagsdrama om hvordan en familiefar takler motgang i livet samtidig som han prøver å ha omsorg for familie og venner. Filmens budskap skiller seg fra boken i det at den ikke fokuserer så mye på at himmelen er virkelig, men kommer heller med et budskap om at så lenge man er glad i hverandre, så er dét det viktigste i livet, og da vil alt gå bra til slutt. Troen på Jesus blir ikke trukket frem som noe sentralt.

«Guds Ord i Bibelen må alltid være vår hovedkilde til kunnskap om han og andre ting – for eksempel himmelen.»

Var så lille Colton i himmelen på orntli? Jeg er skeptisk. Gud er selvfølgelig i stand til å ta hvem som helst til seg og vise dem hva han vil, men når jeg leser i Bibelen synes jeg en slik fremgangsmåte virker fremmed for det Bibelen legger opp til. Gud taler til oss først og fremst gjennom sitt ord i Bibelen: «Mange ganger og på mange måter har Gud i tidligere tider talt til fedrene gjennom profetene. Men nå, i disse siste dager, har han talt til oss gjennom Sønnen.» (Heb 1:1-2)

Det disse versene forteller oss, er at måten Gud først og fremst taler på, er gjennom profetene i Det gamle testamente, og «gjennom Sønnen» – altså gjennom Jesus’ og apostlenes ord i Det nye testamente. Guds Ord i Bibelen må alltid være vår hovedkilde til kunnskap om han og andre ting – for eksempel himmelen.

Det virker for meg heller som om Colton har hatt en svært livaktig drøm. Jeg har selv opplevd å ha drømmer som var så virkelige at når jeg våknet var jeg sikker på at det jeg opplevde virkelig må ha hendt. Og jeg ser for meg at drømmer man har når man er dødssyk og medisinert kan framstå enda mer livaktig og kraftig enn drømmer man har ellers.

«Javel, så det er slik himmelen er»

Beretningen til Colton bringer jo med seg en del positivt. Det er et godt poeng at vi her på jorden kan tenke for lite på himmelen, og glemme alt det gode vi har i vente. Dermed kommer Coltons historie med en god påminner om dette. Min største bekymring over historien om Colton er at folk skal lese boken og tenke at «javel, så det er slik himmelen er» – og så ikke lese hva Bibelen selv sier om himmelen.

La heller Coltons beretning være et påskudd til å slå opp i Bibelen, se selv hva som står der og studer det nøye. Og så kan man glede seg over at den som tror på Jesus har en fantastisk evighet i vente!

Sett

Heaven Is For Real
Drama
99 min
USA (Tri-Star Pictures, Roth Films, Screen Gems), 2014