iTroPodden er tilbake, ny sesong av The Chosen, Justin Bieber og ny kristen musikk

iTroPodden er tilbake, ny sesong av The Chosen, Justin Bieber og ny kristen musikk

Det har skjedd mye spennende den siste måneden.

Kulturnyheter

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Vi i iTro prøver å følge med på nye bøker, filmer, serier, podcaster og musikk som kommer, og gir deg noen utvalgte høydepunkter fra den siste måneden.

 

Ny sesong av The Chosen

Mange av oss ble fascinert av den første sesongen av Jesus-serien The Chosen, og nå er endelig den etterlengtede andresesongen i gang. Foreløpig har de tre første episodene kommet, og flere episoder kommer fortløpende.

iTro skrev om den første sesongen av The Chosen: «Et kjennetegn på en god film, er at den hopper over hodet og lander rett i hjertet. Jeg tror The Chosen kan lande trygt begge steder. Den tåler kritisk refleksjon, og berører livet vårt samtidig.»

Kan ses i appen som heter «The Chosen» eller på The Chosens Youtube-kanal (på Youtube må du spole over en nokså lang introduksjon før episodene begynner)

 

iTroPodden er tilbake!

Med Even Kleppa og Jarle Thingbø som nye programledere, er iTroPodden endelig tilbake!

Annenhver uke tar de med oss inn i nye temaer, der vi kan få med oss både humor, god stemning, litt alvor og gode gjester.

iTroPodden kan høres på Soundcloud eller Spotify.

 

 

Ekte – Ung tro

Er det vanskelig som ung i Norge i dag å snakke om tro? Og hvilke fordommer møter man? Disse spørsmålet tar programleder Guro Halleråker egg i episoden «Ung tro» i serien Ekte på TV2.

Frykt for fordommer og det å bli satt i bås forklares som noe av grunnen til at mange ikke tør snakke om det, forklarer Karin Astrid Endal (21).

Prest Thor Haavik, kjent fra Farmen, oppfordrer til at når man skal ha en god samtale, er det viktig å ta utgangspunkt i de beste spørsmålene. Og da kan hva som skjer når man dør eller meningen med livet være bedre utgangspunkt enn for eksempel homofili, abort og alkohol.

Episoden varer i 11 minutter, og ligger på TV2 Sumo, der du kan se episoden hvis du oppretter en gratisbruker (og finner deg i litt reklame først).

 

Vår historie – vår sang

Fra slaveriet til borgerrettsbevegelsen og frem til i dag har kirken spilt en sentral rolle i historien til svarte kirkesamfunn i USA.

I serien «Vår historie – vår sang» får vi gjennom fire episoder møte denne historien gjennom blant annet å bli kjent med historiske linjer, gamle videoklipp, besøk i ulike kirker og intervjuer med mange ulike innflytelsesrike folk.

Serien kan ses på NRK nett-tv.

 

Musikktips

Skrevet av Maria Engås Halsne

David André Østby – Hymner

Kongen av norsk lovsang har brukt koronatiden godt. Dette albumet inneholder noen helt nye låter – fine samarbeid med Josefina Gniste og Solveig Leithaug.

I tillegg er noen av de nyeste sangene hans, som man kan ha hørt rundt om i menighetsnorge, spilt inn. Det blir skikkelig digg å samles i kirken igjen, og bruke noen av disse sangene til å lovprise Gud sammen.

 

Dante Bowe – Circles

Et relativt nytt bekjentskap for min del, som anbefales å sjekke ut. Ærlig, sårbart og samtidig fengende. Jeg liker veldig godt stemmen, og blandingen av pop, hiphop/rap og gospel.

 

Pat Barrett – Act Justly, Love Mercy, Walk Humbly

Godt album, med både fine lovsanger og sanger som har et mer pop-preg. Jeg liker godt Heavenly, som gir meg veldig Coldplay-vibber.

 

Justin Bieber – Freedom

Rundt påske overrasket Bieber oss med en EP som rett og slett har påskebudskapet og nåde i fokus. Justin har de siste årene gjennomgått en stor utvikling både åndelig og musikalsk.

Gjennom denne EP-en, der Bieber gir oss mer R&B og rap, får vi innblikk i Biebers tanker, følelser, trosliv og bønneliv. Ja – for han kjører faktisk på med en bønn for dem som hører på i en av låtene. EP-en er ærlig og livsnær.

God can you use imperfect people? Cause I´m broken through and through

(Fra «All She Wrote»)

En annen artist vi i hovedsak kjenner fra populærmusikken, Carrie Underwood, har sluppet album med salmer. Det anbefales å sjekke ut!

 

Evvie McKinney – This is Evvie McKinney   

Sjelfullt, med rytmer du lett beveger deg til. Sangene har også gode tekster, liker du R&B eller gospel liker du nok denne dama.

Om du liker denne sjangeren bør du også sjekke ut Terrian.

 

Musikk fra disse albumene, og mange flere nøye utvalgte perler blant de nyeste utgivelsene, finner du nå lagt til i spillelista Highlights 2021:

 

Kulturnyheter

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.