Følg Jesus i livet!

Følg Jesus i livet!

Jesus sier han er den gode hyrde som leder sine etterfølgere til liv og overflod midt i en verden full av ondskap.

Andakt

Hver søndag skriver av en av iTros faste andaktsskribenter en andakt basert på søndagens prekentekst i kirkeåret.

Bibelteksten er fra Bibel 2011 © Bibelselskapet. Gjengitt med tillatelse. Les Bibelen på Bibelselskapet | Nettbibelen

Dagens bibeltekst finner vi i Johannes 10,1-10.

«Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som ikke går inn til saueflokken gjennom porten, men klatrer over et annet sted, han er en tyv og en røver.
Men den som kommer inn gjennom porten, er gjeter for sauene. Portvokteren åpner for ham, og sauene hører stemmen hans. Han kaller sine egne sauer ved navn og fører dem ut. Og når han har fått ut alle sine, går han foran dem, og sauene følger ham, for de kjenner stemmen hans. Men en fremmed følger de ikke. De flykter fra ham fordi de ikke kjenner den fremmedes stemme.»
Denne lignelsen fortalte Jesus, men de skjønte ikke hva han mente. Da sa Jesus: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Jeg er porten inn til sauene. Alle de som er kommet før meg, er tyver og røvere, men sauene har ikke hørt på dem. Jeg er porten. Den som går inn gjennom meg, skal bli frelst og fritt gå inn og ut og finne beite. Tyven kommer bare for å stjele, drepe og ødelegge. Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod.

 

Du kan også lytte til andakten her:

Hvis bare…

«Livet hadde vært så enkelt om det ikke hadde vært for alt det vanskelige!». Du kan smile av et slikt utsagn, men har du ikke tenkt slik selv?

Om jeg bare hadde hatt klisterhjerne, da ville jeg gjort det bra på prøvene. Om bare de andre i familien hadde vært annerledes, da kunne jeg også delt flere videoer i sosiale medier med morsomme søsken og kule foreldre. Og så videre.

Dette er likevel nokså lette saker. De virkelig vanskelige tingene i livet er… vel, vanskelige.

 

Herlig ærlig

Det å være en kristen, høre til hos Jesus, gir ingen lett utvei fra livets mange utfordringer. Men det er likevel noe bra med å legge merke til at Bibelen er «herlig ærlig» om livet. I denne lignelsen er en slik realistisk beskrivelse av virkeligheten tema.

Vi mennesker er som sauer. Vi påvirkes både av ondt og godt. Helt på ekte. Lignelsen forteller oss at det finnes krefter i denne verden, det er satan det er snakk om her, som vil oss vondt.

Faktisk så vondt at Jesus sier tyven «bare kommer for å stjele, drepe og ødelegge». Det er nokså entydig negativt.

This is life, folks!

 

Jesus er porten

Selv om enhver motstand i livet ikke er av djevelen, langt derifra, er det noe med Jesus sin realisme. Ondskap finnes og det kommer fra djevelen, fra andre mennesker, og vi erfarer det fra oss selv i vårt eget hjerte.

Men det finnes en som er kommet for at vi skal ha liv og overflod. Det finnes håp! Jesus er porten. Han er inngangen til gode beitemarker. De beitemarkene er tilgjengelig for «den som går inn gjennom meg» sier Jesus.

Det vil si at livet med ham begynner med frelsen. Deretter fortsetter livet i frelsen, med tilgang til «gode beitemarker».

 

Følg Jesus

I Johannes 10,11 sier Jesus at han er den gode hyrde. Han gir livet sitt for sauene. Følg derfor hans stemme! Ikke la deg lure bort fra ham. Han vil lede deg til liv og overflod.

Midt i det vanskelige og mens du kjenner på smerte skal du vite at Jesus likevel vil lede til liv og overflod.

Det vil ikke si at vanskeligheter og ondskap vil prelle av. Nei, så lenge vi lever i denne verden er heller ikke en kristen spart for det. Men midt i det vanskelige og mens du kjenner på smerte skal du vite at Jesus likevel vil lede til liv og overflod.

Og en dag, i evigheten, får du oppleve det til fulle, uten noen form for ondskap eller lidelse. Følg Jesus i livet.

 

Simon Berg

Andakt

Hver søndag skriver av en av iTros faste andaktsskribenter en andakt basert på søndagens prekentekst i kirkeåret.

Bibelteksten er fra Bibel 2011 © Bibelselskapet. Gjengitt med tillatelse. Les Bibelen på Bibelselskapet | Nettbibelen