Jadon Lavik – Roots Run Deep(er)

Jadon Lavik – Roots Run Deep(er)

Kan gamle favorittsalmer bli enda bedre? Tydeligvis. Og så er det gratis!

Hørt

CD:

Jadon Lavik – Roots Run Deep(er)

(2012) (Lavik var tidligere signert til BEC Recordings, men er for tiden usignert.)

Singer/songwriter Jadon Lavik er en flink fyr. Han synger fint og han spiller fint gitar. Og så skriver han fine sanger, med fine melodier.

Men han er  også fullstendig klar over at det er enda mye mer fint som har vært skrevet og komponert tidligere, enn det han selv kan prestere. Gamle salmer og klassiske lovsanger som aldri går av moten, fordi de er så solide, innholdsmettede og vakre.

Fyren er rett og slett glad i sangboka, som vi nordmenn ville sagt.

I 2008 ga  han derfor ut en plate som kjapt ble en av mine absolutte favoritter. Roots Run Deep var en nydelig samling gamle klassikere, i ny, behagelig drakt: Lavik tolket kjente sanger som ”Blessed Assurance” og ”Amazing Grace” i sin tilbakelente, country-influerte visepop-stil, med vár og så smått slepende stemme.

Samlet noen av de mest elskede gamle sangene, og oppdatert dem

Nå, etter to nye plater, en med eget materiale og et julealbum, er han klar med ”oppfølgeren”: På Roots Run Deep(er) har han igjen samlet noen av de mest elskede gamle sangene, og oppdatert dem – men på ingen måte rocket dem opp. Det er fremdeles country-preget visepop, om enn kanskje litt mer variert enn på det forrige albumet, og innimellom med litt mer tempo og et fyldigere lydbilde.

For å si  det enkelt: Jadon Lavik har servert undertegnede en ny favorittplate. Sjelden har jeg hørt en vakrere versjon av ”Be Thou My Vision” enn den Lavik leverer på Roots Run Deep(er). ”It Is Well” er en flott countrypop-tolkning av ”It Is Well With My Soul”, og hans versjon av ”How Great Thou Art” (den engelske oversettelsen av «O store Gud») er som balsam for både sjel og øreganger.

For ikke å snakke om ”Be Still My Soul”, som gjorde meg bortimot salig første gang jeg hørte den.

Så hva kan  man si? Det har vært flere plateanmeldelser her på iTro den siste tiden hvor konklusjonen mer eller mindre har vært ”denne plata er det perfekte lydsporet for høstkvelder i sofaen”, men seriøst. Aldri har det passet bedre enn nå.

Dylan LeBlanc møter Josh Turner møter Ane Brun møter Rend Collective Experiment

Liker du rolig  gitarpop? Enormt oppbyggelige sangtekster? Og noe i retning av Dylan LeBlanc møter Josh Turner møter Ane Brun møter Rend Collective Experiment? (Med en ørliten dråpe Taylor Swift, la oss være ærlige her.)

Liker du te? Eller kaffe (eller kakao)? Og pledd og levende lys og en svak duft av storbyfortau blandet med lukten av høy og furuskog og fuktig løv?

Da er Roots Run Deep(er) tingen for deg.

PS: Og forresten  er det uansett ingen grunn til å stusse noe mer. For ikke bare er denne rykende ferske plata tilgjengelig på Spotify, men den neste uka kan du faktisk laste ned hele greia – fullstendig gratis(!) – fra Jadon Laviks egen hjemmeside. Som en takk til alle dem som liker musikken hans, som han sier. Bare sørg for å laste den ned innen neste torsdag.

 

 

Foto: Jadon Lavik