Se bra ut

Se bra ut

Jeg gikk tre ganger forbi klesbutikken jeg hadde valgt meg ut, før jeg turte å gå inn. Jeg følte jeg burde sett bedre ut.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Veronika Vegge (22) fra Konsmo.

Denne morgenen hadde jeg ikke stelt meg noe særlig. Jeg tok på meg slitte joggesko og en sekk på ryggen. Jeg gikk forbi den ene dyre og fine designbutikken etter den andre på Oslos beste vestkant. Jeg kjente på følelsen av at jeg burde sett bedre ut.

Jeg var faktisk så redd for å gå inn at jeg måtte gå tre ganger forbi klesbutikken jeg hadde valgt meg ut, før jeg turte å gå inn.

Når du kommer til Jesus viser han deg aldri bort

Noen ganger kan  jeg føle at jeg ikke strekker til – hvis jeg for eksempel gjør den samme feilen igjen og igjen – da kan det være vanskelig å gå til Jesus.

Jeg turte ikke å gå inn i den fine buikken med en gang, fordi jeg følte at jeg ikke så bra nok ut. Noen ganger tenker jeg at jeg på en måte må «se bra ut» før jeg går til Jesus. Men det stemmer ikke!

I Romerne 5, 8 står det: «Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.» Jesus møter oss og elsker oss som vi er – med våre feil, mangler. og ufullkommenhet. Når du kommer til Jesus viser han deg aldri bort.

Hos Jesus er det alltid tilgivelse å få

Da Jesus ble  tatt til fange for å bli korsfestet kan vi lese om to disipler som sviktet Jesus.Judas forrådte Jesus. Han fikk penger fra øversteprestene for å vise dem hvor Jesus var, slik at de kunne ta han til fange. Disipelen Peter fornektet Jesus tre ganger da han nektet for at han kjennte han.

Bønn

Takk for at du døde for oss mens vi ennå var syndere.
Takk for at vi kan få komme til deg igjen og igjen.
Jeg gir deg mine byrder og min synd.
Takk for at du tilgir når jeg bekjenner det for deg.
Amen

Forskjellen er hva disse to disiplene valgte å gjøre etterpå. Judas gikk ikke tilbake til Jesus, men det gjorde Peter. Hos Jesus er det alltid tilgivelse å få.