Jimmy Needham: Clear The Stage

Jimmy Needham: Clear The Stage

Sommerfriskt, variert, fengende og fengslende.

Hørt

CD:
Jimmy Needham – Clear The Stage
Inpop Records (2012)

Jimmy Needham har uttalt at hvis musikk – og spesielt kristen musikk – verken gjør ham til en angrende synder eller får ham til å lovsynge, aner han ikke hvorfor han skulle høre på det. Heldigvis gjør den nye plata hans, Clear The Stage, begge deler.

Clear The Stage  er Needhams fjerde plate, og kanskje den beste hittil. Den er langt mer variert enn hans tidligere utgivelser, samtidig som den også føles som det mest modne og reflekterte han har levert. Albumet er et ærlig og åpent, men også muntert vitnesbyrd fra en mann som har opplevd både stor profesjonell suksess og tunge perioder privat de siste årene.

Som på de  foregående platene er det fremdeles hovedsakelig gitardrevet pop som gjelder på dette albumet, men Needham tester også ut nytt terreng – med stor suksess. Plata åpner med den funkinspirerte, fengende og radiovennlige ”I Will Find You”, inkludert et rap-parti av den Grammy-nominerte rapperen Lecrae, og i løpet av albumet er han innom både tunge midtempo-ballader, sommerfrisk visepop a la Jason Mraz og groovy soul i tillegg til den mer sjangertypiske rolige gitarpopen fansen vil kjenne igjen fra tidligere plater.

En av de sterkeste tekstene jeg har hørt på lenge

Og alt bindes sammen av et tydelig budskap om viktigheten av å erkjenne at vi er kontinuerlig og konstant avhengige av å motta Guds nåde og tilgivelse. Det er ransakende, utfordrende og oppmuntrende. Spesielt har den siste låta, tittelsporet ”Clear The Stage”, om å kjempe mot alt som settes foran Gud, en av de sterkeste tekstene jeg har hørt på lenge.

Jimmy Needham sier  selv at ”det viktigste noen kan få ut av denne plata er å se Jesus som så tilfredsstillende at alt annet jag og alle andre forsøk på å gjøre livene våre bedre virker kjedelig sammenlignet med et liv i Hans nærhet.” Han har definitivt gjort sin del av jobben. C lear The Stage er god musikk, men det er ikke minst bunnsolide og solide tekster. Så spiss ørene.

Foto: Inpop Records