Josh White: Achor

Josh White: Achor

Lavmælt og tilbedende americana-lovsang som er godt for hjertet.

Josh White, kjent som vokalist i kristenrockbandet Telecast, er nå ute med sin første soloplate. Den har han kaltAchor– tittelen er hentet fra Hosea 2,15, hvor vi kan lese om Akors dal, «ulykkens dal», som blir forvandlet til en håpets dør ved Guds kraft.

Achorer en utypisk lovsangsplate, med et organisk, nedstrippet lydbilde. Det er lovsang, men milevis fra Hillsong – White inviterer til meditativ lytting, lovsang og ettertanke. Det er enkelt, men uendelig vakkert, og Whites stemme er en av de mest sjelfulle og ektefølte jeg har hørt på lenge.

Alle føyer seg inn i det samme jordnære lydbildet

Plata er en konsistent og helhetlig samling lovsanger i americana/folk/blugrass-tradisjonen. Noen av sangene skiller seg litt ut, men alle føyer seg inn i det samme jordnære lydbildet, og variasjonen bidrar bare til å gi luft og lar de ulike låtene komme til sin rett. Spesielt er bakgrunnsvokalene på «Awake» flotte, de høres ut som en menighet samlet i enkel lovsang. Det understreker fellesskapet og gudstjenesteaspektet i lovsang på en flott måte.

Med utgangspunkt i historien om Akors dal, fyller White albumet med tankefulle låter, som peker mot frelsesbudskapet i evangeliet og redningen som venter for dem som kommer til Gud med sine byrder.

En av de ærligste setningene jeg har hørt på årevis

Achornbsp;finner du lag på lag med mening, og ord og tanker som vokser for hver gjennomlytting. Sanger til ettertanke og oppbyggelse. Personlig ble jeg spesielt grepet av «To Burn In You», som åpner med en av de ærligste setningene jeg har hørt på årevis: «Oh, Lord / I am like the moon / without the Son I hang in darkness too…» fanger hele evangeliet i en kort, poetisk vending. Kan det egentlig sies bedre?

Om du kunne tenke deg noe uendelig fint og litt annerledes, er Josh Whites Achor et særdeles godt alternativ. Den er jordnær, ærlig og tilbedende – perfekt for kalde og mørke vinterkvelder. Ja, og for sommernetter også, når vi kommer så langt.

Foto: BEC Records

CD:

Josh White – Achor

BEC Recordings (2010)