Kirk Franklin: Hello Fear

Kirk Franklin: Hello Fear

Gospelprinsen er tilbake, mer variert enn tidligere.

Etter flere års venting er Kirk Franklin endelig ute med nytt materiale. Franklins tolvte album har fått tittelenHello Fear, og nettopp frykt, bekymring og tryggheten man finner hos Jesus er det sentrale temaet på plata.

På mange måter erHello Fearen klassisk Kirk-plate, med mye av den velkjente sounden man forbinder med snakke-syngende Franklin og hans supersangere. Men samtidig er det tydelig at Franklin har vokst og modnet både på det kreative og det personlige planet. For dette er på mange måter den «nye» Kirk Franklin – litt mer urbant, litt mindre kor-preget og mer variert enn en del av det han har levert tidligere.

Det er fremdeles umiskjennelig Franklin-gospel

For all del, det er fremdeles umiskjennelig Franklin-gospel vi har med å gjøre. Og han holder fremdeles sammen med fem av de mest ettertraktede og talentfulle vokalistene i bransjen – Anaysha Figueroa, Nikki Ross, Charmaine Swimpson, Eric Moore og Isaac Carree.

Nå har Franklin alltid hatt relativt enkle tekster – men da jeg først hørte påHello Fear, slo det meg likevel at innholdet tidvis virket litt vel tynt. Etter å ha gitt albumet litt mer tid har det derimot gått opp for meg at Franklin tvert imot har klart å fange tidsånden kanskje langt bedre enn på tidligere album.

Det er mye liv påHello Fear. Mye innsikt, og med et oppløftende, positivt budskap til alle som opplever utfordringer eller tunge stunder. Ikke alle låtene har et like tydelig og sterkt åndelig preg, men samlet har albumet likevel dybde og får sagt mye viktig.

Ikke overraskende er Hello Fear strålende godt produsert. Det er også fascinerende å oppleve den pumpende teknodrevne «Today», som høres ut som en blanding av Cheryl Cole og en VM-låt, bare to spor etter den mer klassiske, sørstatsinspirerte «The Altar».

En naturlig fortsettelse av Kirk Franklins artistkarriere

Hello Fearer definitivt et sterkt album, og en naturlig fortsettelse av Kirk Franklins artistkarriere. Det er liten tvil om at plata inneholder flere fremtidige Franklin-klassikere, som for eksempel singelen «I Smile» og de klassiske Kirk-låtene «Before I Die» og «I Am». Samtidig tror jeg plata mangler den monsterhiten vi har sett Franklin levere flere ganger tidligere.

Kort sagt erHello Fearbåde en typisk og en utypisk Kirk Franklin-plate. Er du Franklin-fan blir du definitivt ikke skuffet – og uansett hvem du er kan plata bidra til å gjøre litt dystre dager en del lysere. Men den tar aldri helt av – og ærlig talt, burde vi ikke nesten kunne forvente det fra Kirk Franklin?

Foto:kirkfranklin.com

CD:

Kirk Franklin – Hello Fear