Klar, ferdig, EUROVISION!

Klar, ferdig, EUROVISION!

Er du klar for årets viktigste kveld? Med mindre du har polert paljettene og badet magemusklene i velluktende olje er svaret nei. Så her kommer nødhjelpen!

Tips og triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Tips & triks er spalten hvor vi hjelper deg å karre deg gjennom den grå hverdagen.

I kveld braker det løs i Baku. Det er Eurovision Song Contest-finale, som alle med vett i knollen og den minste oversikt over helligdagene burde vite. Norge skal vinne, så klart, både sangkonkurransen, selvtillitskonkurransen og festen.

Men for at  også du der hjemme i sofaen skal få mest mulig ut av Grand Prix-sirkuset, er det nødvendig med noen små forberedelser. For som ESC har bevist i tiår etter tiår: Det er på ingen måte sangferdighetene det kommer an på, men derimot kostymer, effekter, koreografi og innstilling (akkurat som i juletregang og High School Musical, egentlig).

Så derfor vil iTro hjelpe deg til garantert Grand Prix-suksess. Bare følg disse enkle små rådene, så vil du kunne feire uten måte og med glassene (med sjampanjebrus) høyere hevet enn tonene deltakerne så ofte ikke når uansett.

Kosthold:

Det er viktig  med næringsrik kost. Grandiosa er en schlager (vår egen kronprins har nylig informert oss om at han har et nært forhold til denne godsaken, som han kort og godt kaller ”jåsa”). Og hva er vel mer naturlig enn kongelig føde til verdens største schlagerfestival når vi nordmenn i tillegg har sendt selveste Prinsen av Persia for å innta den neonlysende Eurovision-tronen?

Oppvarming:

Eurovision inkluderer flere  mer og mindre synkroniserte og sømmelige kroppsbevegelser enn treningsleiren til Bulgarias andrelag i olympisk synkronsvømming. I kampens hete på selve kvelden er det lett å la seg rive med også for oss sofatittere, men for å unngå å rive med oss gardiner, møblement og uskyldige medtittere i samme slengen er det viktig med øvelse.

Med andre ord: Strekk, tøy ut, bøy deg baklengs til nesa skraper i parketten og du kjenner hælsvetten rive i lungevevet. Vår egen Tooji har spesialisert seg på et lekkert lite dansesteg som for oss naturvante nordmenn mest minner om den velkjente gleden det er å gå på do i skogen, så dette skulle være fullstendig problemfritt for de fleste av oss.

Utstyr:

Det er lite  som er viktigere før et slag enn å sørge for å ha kamputstyret i orden. Og når vi snakker om den årlige europeiske paljettkrigen er det egentlig ingenting annet som virkelig gjelder. Riktignok tyder en del av årets (nærmest ikke-eksisterende) kostymer på at mange av deltakerne er vel opptatt av å vise frem utstyret, men det finnes da også mer sømmelige måter å ruste seg til kamp på.

Ingenting er som et realt hjemmelaget norsk flagg. Alt du trenger er et sugerør, et papirark, noen farger og litt lim. Om du virkelig vil sette stemningen er ingenting bedre enn å smelle til med glittermaling for den seriøst overdådige stilen.

Og når vi  snakker om glitter: Dette er kvelden for å skinne. Så finn frem all sminken du egentlig ikke vil innrømme at du eier, eller let deg frem til en kvinnelig bekjents mørkeste hemmeligheter om du er gutt, og slå deg løs med bodyglitter, bronzing powder og glitrende neglelakk. Ingen av deltakerne har noen som helst skam i livet, så hvorfor skal vi?

For ikke å snakke om hår. Denne kvelden handler mer om hårspray og gelé enn en barnebursdag i tjukkeste Bærum, så ikke spar på kruttet. Ser ikke håret dryppende vått ut, og står det ikke av seg selv, har du ingenting i Eurovision-sofaen å gjøre.

Og sist men  ikke minst: Kostymene er, som alle vet, alfa og omega. Heldigvis skal det ikke mye til for å iføre seg like mye glamour og galskap som villstyringene på scenen i Baku. Hva med å rive i stykker en av fars t-skjorter som mor de siste fem årene har benyttet som vaskefille? Sleng på deg en skinnjakke, og vips er du like lekker som Tooji.

Eller hva med å sy fast et laken som seil under hver arm? Før du vet ordet av det går du Tyrkia en høy gang. Eller om du virkelig vil gå for den enkle og forsiktige stilen kan du jo bare gjøre som Estlands Ott Lepland, og slenge på deg alle de vestene du klarer å oppdrive – på en gang. Med en Cola i hånden kan du så synge med på balladen hans, ”Kuula”, og virkelig kjenne følelsene for denne velsignede leskedrikken stige for hvert steg du tar mot den uunngåelige modulasjonen, til kullsyren til slutt spretter i taket i et boblende, sukkerklebrig crescendo som vil redusere både Coca Cola- og Pepsi-sjefene til tårevåte klumper av takknemlighet.

God Grand Prix!  Og måtte beste nordmann vinne!

Ill.foto:  kjelljoran på flickr.com