Leste andaktsbok om natta

Leste andaktsbok om natta

- Jeg synes stykkene var litt korte, men noen vil nok like akkurat det, særlig dem som ikke er så glade i å lese, sier Øyvind.

Lest

Asbjørn Kvalbein

Ung tro: en matbit for hver dag

384 sider

Lunde Forlag, 2012

Forfatter Asbjørn Kvalbein , også kjent som webpastoren, er ansatt i Norea. Du kan lese utdrag fra boka her.

Øyvind kommer fra Rælingen. Dette skoleåret går han på Øytun folkehøgskole i Alta. Han er veldig interessert i friluftsliv og sport.

Øytun er en kristen folkehøgskole som fokuserer mye på friluftsliv. Øyvind har valgt ei linje med mye skikjøring, blant annet off-piste, kjøring utenfor vanlige skiløyper.

Noen av tekstene nevner også spesielle personer

– Hvordan brukte du andaktsboka? 

– Jeg leste én andakt hver dag, på kvelden, som regel etter midnatt. På folkehøgskole er man oppe lenge, sier Øyvind, – og hvis jeg hadde vært på tur, så tok jeg for hele turperioden når jeg kom tilbake.

 

– Likte du boka?

– Ja, den hadde fine eksempler som er aktuelle en stund, sier Øyvind. – Det var også ok med ett eller to bibelvers som utgangspunkt. Han har ikke lest alle andaktene, men har bladd en del i boka.

– Lærte du noe?

– Når han som skriver brukte vitenskapelige eksempler, kjente jeg det igjen fra det jeg hadde lært på skolen. Det var fint. Som for eksempel i andakten for 13. november var det snakk om strømkraftverk. Vi får den styrken vi trenger når vi trenger det. Vi får styrke i Kristus. Det synes jeg var veldig fint. Noen av tekstene nevner også spesielle personer. Det synes jeg også er bra. Da kunne jeg lese om dem etterpå, hvis jeg ville.

Det begynte på to steder, helt først i GT og helt først i NT

– Boka er skrevet  av en mann som er over 60 år. Merket du det?

– Ikke så mye.

 

– Var det noe du ikke forsto?

– Nei, det var enkelt. Man kan jo tenke litt sjøl, da!

– Hva synes du om forsiden?

– Den var spesiell, litt stilig med at pinnsvinet har matbiter foran seg. Det sto på baksiden at det var et hulepinnsvin.

– Har du slått opp i Bibelen og lest «en matbit for hver dag»?(I boka foreslås ekstra bibellesning).

– Jeg har ikke gjort det, men jeg fant ut at henvisningene var kronologiske. Det begynte på to steder, helt først i GT og helt først i NT.

Hvis noen spør, så kommer jeg til å anbefale den

Det kan være  litt kjekt å lese i Bibelen på denne måten, mener Øyvind, da får man sammenheng i det man leser. Han synes også det er praktisk med registre bak i boka.

– Det kan være kjekt hvis du for eksempel leter etter et tema, sier han.

– Passet boka for din aldersgruppe?

– Ja, det synes jeg, og hvis noen spør, så kommer jeg til å anbefale den.

På Lunde Forla g  sine nettsider kan du bestille«Ung tro» eller du kan lese et utdrag fra boka.

Foto: Lunde forlag/privat