Lyskasteren

Lyskasteren

Litt for gammel. Eller?

Boka er eldre enn meg. Ikke at jeg er så gammel, men vi vil jo gjerne ha det nye, hippe og kule. Ikke sant? Helst ikke andaktsboka fra 1984, liksom.

Eller? Jo, vil jeg si. Boka er fortsatt aktuell. I en ikke helt utypisk andaktsbokstil kan man lese et stykke hver dag et helt år.Lyskasterener skrevet av Egil Sjaastad, og den er fortsatt å få tak i. Stykkene handler om alt fra hvor kul menneskekroppen er til litt tyngre ting som sorg og tilgivelse. Det er en lettlest andaktsbok med tyngde.

Det kan gjøre at man ser ting man ikke vil se

Noen av andaktene er oppklarende, mens andre er utfordrende. ”Lær deg alt nå at lidelse hører livet til” skriver Sjaastad om lidelse. I en andakt som handler om at man kantror man er kristen fordi man gjør ”kristne” ting skriver han: ”Hvis Jesus er den eneste du har å vise til på spørsmålet om du er en kristen, da har du en ekte og sann frelsesvisshet.”

At boka heterLyskasterener ikke en tilfeldighet.Sjaastad forklarer detbak på boka:Guds lys kan gjøre vondt, det kan gjøre at man ser ting man ikke vil se. Lyset avslører. Samtidig gjør Guds lys deg glad, og det viser deg vei.

Anbefalt er spalten hvor iTroleserne får tipse hverandre om noe som har gjort inntrykk. Og for øyeblikket er det andaktsbøker som står i fokus på iTro.

Har du noe du brenner etter å anbefale for andre? Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet som du finner i menyen øverst.