Maiblomst

Maiblomst

Nå er det mai måned, og hva passer vel ikke bedre enn å lese boka “Maiblomst".

Denne boka føyer seg inn i rekken av go’bøker utgitt av Lunde forlag. Med andre ord; verdt å lese. Den passer dermed for de som setter pris på ei god bok, og liker når boka ikke er altfor lang, men akkurat passe.

Hvor ofte går  man inn i en butikk, og finner en stor plakat av seg selv med et annet navn under? Dette skjer med Maiblomst. Hun går inn på et Walmart supermarked og finner en plakat med bilde av ei jente som er nødt til å være henne. Under bildet står det at jenta heter Natalie Anne, og er et savnet barn fra Dogwood i Vest-Virginia. Maiblomst begynner å tenke og spørre seg selv om hvorfor faren hennes og hun alltid er på farten, hvorfor de bor i en liten bobil og hvor moren hennes er. Og er faren hennes den virkelige faren hennes? Å bo i en bobil kan være greit nok det, men hun rekker aldri helt å finne seg til rette på nye steder før de reiser videre. Maiblomst begynner å lengte etter å bo i et hus og gjøre vanlige ting med venninner. Hun har aldri rukket å få en bestevenninne eller ha overnattingsbesøk.

Jakten på sannheten  er spennende, og når sannheten kommer frem i lyset er den sjokkerende. Forfatteren, Chris Fabry, er utrolig flink til å få oss til å tro at vi vet sannheten om faren til Maiblomst, for så å avsløre noe ganske annet.

I et intervju sier Fabry at boka er en historie om kjærlighet, offer og forløsning. Og at han er overbevist om at dere vil like den. Så da er det vel ikke noe å lure på om man skal lese denne boka eller ikke?

Bok:

Maiblomst av Chris Fabry,
utgitt på Lunde Forlag (2010

Foto: Lunde Forlag