Michael W. Smith – Wonder

Michael W. Smith – Wonder

Mr. Smith er i godform for tiden.

Som en av de aller største navnene innen kristenmusikken – noe han har vært i årevis nå – er det ikke til å unngå at alt nytt som kommer fra Michael W. Smith forventes å være godt nytt.

Og på en måte er det jo alltid godt nytt, for Smith vet hvor han står, og det er med beina solid plantet i det kristne budskapet.

Men samtidig har det av og til blitt litt stivt. For selv om Smith utvilsomt har en gudegitt nådegave til låtskriving, har han også en helt tydelig signaturstil – som noen ganger har blitt litt for tydelig. En artist må alltid kunne utvikle seg og skape noe nytt, og innimellom har Michael W. Smith hørtes litt for mye ut som nettopp Michael W. Smith, om du skjønner.

Aldri tvil om at dette er plata til en stor artist

Wonder er i så måte et kroneksempel på hvordan det skal gjøres. For det er aldri den minste tvil om hvem som står bak, men det er heller aldri tvil om at dette er plata til en stor artist. Smith har forlengst funnet sin stil, men på Wonder viser han samtidig til fulle at det ikke hindrer ham i å utvikle seg.

Mer variert enn på lenge, friskere, dypere og mer spennende

Men frykt ikke, kjære hjord. Dere som elsker Michael W. Smith for nettopp Smitheeffekten (beklager, jeg bare måtte) har ingen grunn til bekymring. Som sagt er dette fremdeles helt tydelig Smith. Han har på ingen måte forlatt de kjente og kjære lydlandskap – men han har våget å utforske dem både i dybden og bredden. Det er mer variert enn på lenge, friskere, dypere og mer spennende. Ja, innimellom er det både rått og emosjonelt.

Det er ikke til å stikke under en stol at du vet noenlunde hva du får når du kjøper en plate av Michael W. Smith. Men om du noen gang har vurdert å kjøpe en, er nok tiden inne nå. Wonder er et nytt – og litt annerledes – høydepunkt i hans karriere. En plate for deg som kunne trenge litt oppmuntring – og en plate for deg som allerede er høyt oppe.

FOTO:Provident Press/p>

CD:

Michael W. Smith – Wonder
Reunion/Provident/Sony (2010)