Fra mørke til lys

Fra mørke til lys

Jesus er håpet som er sterkere enn døden, og lyset som er sterkere enn mørket.

De siste dagene har en redningsaksjon med 33 gruvearbeider i Chile vært i hele verdens søkelys. De 17 dagene som gikk før de fikk kontakt med omverden og som de var i uvisse før noen visste om at de var i live må ha vært grusomme. Det skulle bli 69 dager innestengt under jorden før de ble hentet opp.

– Vi ventet på  døden, sa en av gruvearbeidere etter han ble reddet. Likevel bevarte de håpet. Leiren av pårørende som ble dannet oppe på overflaten av gruven fikkogså navnet Håpets leir. Til slutt fikk vi se helt uforglemmelige jubelbilder da de ble hentet opp èn etter èn i en spesialkonstruert kapsel.

Når venner eller familie dør eller blir rammet av alvorlig sykdom blir det håpet en til slutt klamrer seg til

TV-bildene fra Chile  har også fått meg til å tenke på håp. Når venner eller familie dør eller blir rammet av alvorlig sykdom blir det håpet en til slutt klamrer seg til.

Gruvearbeiderne skulle få  oppleve at en kapsel som ble senket ned til demog førte dem fra det dype mørket og opp i lyset ble redningen.

Som kristne har vi en redningsmann som steg ned for å redde oss opp. Parallellene med gruveulykken iChile kan være mange. På samme måte som gruvearbeiderne i Chile blir vi som kristne ført fra mørket til lyset, i stedet for å vente på døden har vi et håp. Og redningen,Jesus, kom ned….

Gud vår Far til ære!

Når vi ser  redningen skal

«hvert kne bøye seg, i himmelen, på jorden og under jorden,og hver tunge skal bekjenneat Jesus Kristus er Herre, Gud vår Far til ære!» (Fil 2,10-11)

Jesus, du er  verdens lys
og lyset det er sterkere enn mørket
Jesus, du er virkelig og sannheten er sterkere enn løgnen

Jesus det er  bare du som redder
oss i fra fortvilelse og angst
Midt i motgang og i trengsel
Kommer du med liv
Kommer du med liv

Jesus, du er  kjærlighet
og kjærligheten overvinner hatet
Jesus, du er verdens håp
og håpet, det er sterkere enn døden

Andakten er skrevet av Kari Margrethe Solvang.

BØNN:

Kjære, Far. Takk for at du er redningen. Takk for at du kom ned slik at vi kan få ha et håp. Amen.