– Alt blir ikke magisk ordnet av å be

– Alt blir ikke magisk ordnet av å be

iTros filmanmelder mener at Miracles of heaven skiller seg ut.

Sett

Miracles from Heaven – Norgespremiere 2.september 2016.

Genre: Drama
Aldersgrense: 9 år
Tid: 1 t. 48 min.

SnakkOmTro  er en del av Damaris Norge

Når 10 år gamle Anna (Kylie Rogers) får en sjelden, dødelig sykdom det ikke finnes behandling for, bestemmer hennes mor (Jennifer Garner) seg for å finne et svar – samme hva det koster. Hvis denne lille jenta skal bli frisk, kommer det til å kreve et mirakel. Det er akkurat det de får.

Skiller seg ut som «kristen» film

I løpet av det siste året har vi fått se flere såkalte ”kristne” filmer på norske kinoer, filmer som først og fremst er laget for et kristent publikum. Film kan være et godt verktøy til å male Bibelens budskap for våre øyne. Utfordringen er at flere av disse filmene har holdt et lavt kvalitetsnivå, både på regi, manus og på teologisk innhold.

Artikkelen fortsetter under traileren. 

 

Flere ganger blir Gud en bestillingsmaskin som fikser alt som ikke fungerer. Her skiller Miracles from Heaven seg ut, med strammere regi, og med en historie som også løfter frem tvilen og smerten når livet er så fylt av vonde ting.

Det er lov å lure på om Gud har kontroll på timingen sin.

Filmen er basert på en bok som forteller den sanne historien om familien Beam; lille Anna, foreldrene og to søstre. Underveis møter familien utfordringer med leger som ikke tror på dem, med andre kristne som mener det er familiens egen feil at Anna er syk, og ikke minst i møte med sin egen tro. Tilliten til den allmektige, trofaste og kjærlige Gud holder likevel familien oppe midt i stormen.

Miracles from heaven (plakat)

Vi opplever alle mirakler

De fleste av oss vil gjennom livet jobbe med slike spørsmål. Hvor er du, Gud, når vanskelige ting rammer uskyldige mennesker? Hvorfor tillater du dette? Miracles from Heaven gir oss mange muligheter til å være ærlige om hva vi tenker og til å dukke ned i slike spørsmål. Samtidig peker filmen på at alle opplever mirakler i sine liv, hver eneste dag.

SE OGSÅ: Vlogg fra Indonesia med Team Pettersen.

Det at vi puster, at vi elsker, at huden gror, at vi har medisiner, det er små mirakler. Men ikke alle opplever det mirakuløse, at Gud bryter inn i naturen og helbreder det som er ødelagt.

Noen må leve med spørsmålene om hvorfor resten av livet. Alt blir ikke magisk ordnet av å be.

Samtidig er det viktig å reflektere over at Gud helbreder også i dag. Han lar seg berøre av bønn, han lytter til dem som lider, og han er trofast uansett hva mine følelser forteller om min tro.  Det er også viktig å vite at sykdom vanligvis ikke er knyttet til synder vi gjør.

LES OGSÅ: 15 bibelvers om bønn

Det er lov å lure på om Gud har kontroll på timingen sin, det er lov å spørre om Han vet hva Han tillater å skje, og å innrømme at man selv ikke vet.

Men Gud handler alltid, selv om vi ikke alltid ser Hans handlinger.

Sett

Miracles from Heaven – Norgespremiere 2.september 2016.

Genre: Drama
Aldersgrense: 9 år
Tid: 1 t. 48 min.

SnakkOmTro  er en del av Damaris Norge