Newworldson

Newworldson

Sprudlende og ekstremt variert med utgangspunkt i soul.

Kanadiske Newworldson har sin egen stil. Den kan kanskje beskrives som noe i retning av gospel- og popinfluert soul med små snev av rock, blues og mye annet – ganske så særegne greier, med andre ord.

Så liker du litt småalternativ soul av ypperste klasse, lover jeg deg at Newworldsons selvtitulerte andrealbum er verdt å sjekke ut. Dette er kara som kan sysakene sine!

Frontmann Joel Parisiens vokal kan minne litt om Ole Børud i soulhumør, men uten sistnevntes klokkeklare falsettendenser. Til gjengjeld er Parisiens stemme hakket hvassere og råere, noe som kler den vekslende stilen godt og binder de ulike elementene fra all verdens musikalske hjørner sammen til en helhet.

For dette er virkelig et variert album. Bandet serverer alt fra reinspikka soul og like rein funk, via reggea og afrikanske rytmer til seig, mørkbrent spansk/fransk/kreolsk-inspirert kjellerjazz. Og gjennom alt flyter en sprudlende spilleglede, samt ikke minst en latterlig mengde talent og samspill.

Ikke en hvilken som helst kjærlighet

Du får ikke virkelig soul uten å synge om kjærlighet. Og det gjør da også disse sjelfulle kanadierne i bøtter og spann. Men det er ikke en hvilken som helst kjærlighet de synger om, det er den Gud har for oss mennesker. En kjærlighet som har makt til å forvandle oss, om vi søker ham.

Det er en levende tro bandet formidler, gjennom en minst like levende musikk. Newworldson blir kanskje litt for sært for noen, men om man tar seg tid til å lytte litt, er dette musikk som kan styrke både troen og humøret.

(Du kan høre albumet på Spotify, eller kjøpe det blant annet i iTunes og på Mudistore.no)

Foto&cover copyright:Newworldson.com

CD: Newworldson – ‘Newworldson’Inpop Records (2010)