Ny vri på juleevangeliet

Ny vri på juleevangeliet

Kanskje har du hørt juleevangeliet mange ganger før. Men har du sett disse versjonene av juleevangeliet før?

Det er gjort mange gode (og mindre gode) forsøk på å fortelle juleevangeliet på nye og kreative måter.

Ved bruk av  ny teknologi og nye typer skuespillere får plutselig juleevangeliet noen nye dimensjoner som vi ikke har sett så mye av tidligere. Her er noen av iTros favoritter, som vi synes er verdt å ta en titt på før jul!

Juleevangeliet på facebook 

Den danske Folkekirken har laget en video om hva som kunne skjedd dersom Jesus ble født i dag, og det var tilgang til både Facebook og twitter.

(Det finnes også en engelsk variant av denne fra 2010, hvis du liker engelsk bedre enn dansk…)

Juleevangeliet med maling 

To karer som kaller seg "Skit Guys" har laget sin variant av juleevangeliet ved hjelp av maling, og tar også med noen glimt fra Det gamle testamentet.

 

Skyggejuleevangliet 

Skyggespill er en undervurdert kunstart, som byr på mange muligheter. En av mulighetene er å gjenfortelle juleevangeliet, til sangen Mary’s Boy Child.

Det himmelske englekor 

At englene var ivrige etter å synge budskapet om at Jesus var født, kommer tydelig frem i Bibelen.Men at én enkeltengel i koret følte ansvaret for å ta hele englekorets ansvar på sine egne skuldre, og kuppet hele fremføringen, til både Josefs og medenglenes forbauselse, er noe de bibelske forfatterne må ha glemt da skrev ned evangeliene.

Har du noen andre tips til kreative fremstillinger av juleevangeliet? Enten som videoklipp eller på andre måter? Del det gjerne med oss andre i kommentarfeltet under! :)

Foto: Skjermdump fra YouTube