Sarepta – Smokin’ vineyard

Sarepta – Smokin’ vineyard

Hardtslående rock... Fra Karmøy!

Karmøy er en stor øy i havgapet. Der er det mye vind og full fart i seilene, ditto fart og mye lyd og låt fra bil- og mopedmotorene – og, som alle som kjenner en karmøybu eller flere vet, mye volum fra folkene også.

Alt det overnevnte kan også sies om karmøybandet Sarepta, som er ute med sin første plate,Smokin’ vineyard. For her river det til tider godt – på en god måte. Dette er rock&roll fra først til sist, solid rock som fortjener navnet og er kompromissløst tro til sjangeren. Mads Pedersens hese og ytterst bestemte vokal følges av pumpende trommer, himmelskuende gitarriff og et energinivå som det bare er å ta av seg hatten for.

Vi snakker alt det beste ved åttitallet, men uten paljettene og puddeltendensene. Og synthene. Foredling på sitt beste, med andre ord.

Karene i Sarepta elsker nemlig to ting: Rock – og Jesus

Og apropos kompromissløst : Sarepta står fjellstøtt med solide tekster, i hovedsak ført i pennen av gitarist Kristoffer Davidsen. Karene i Sarepta elsker nemlig to ting: Rock – og Jesus. Mest det siste. Fordi han elsket oss først. Eller som Pedersen synger på ‘Son of Man’: «He’s the King of Kings and your biggest fan» og litt senere «He died for us / Will you live for him?».

Sarepta treffer relativt blink medSmokin’ vineyard. Produksjonen er knakende god, og det er ingen tvil om at bandet har godt samspill både med hverandre og med Han de synger om. Nå finnes det mange veldig gode rockeband i verden, men jommen om jeg vet om så veldig mange som formidler frelsesbudskapet i reneste Axl Rose-stil. En ting er i alle fall sikkert:Smokin’ vineyarder både veldig annerledes og langt bedre enn det meste av musikkeksporten fra bedehusøya Karmøy der ute i havgapet.

Du finner Smokin’ Vineyard bl.a i iTunes, og kan kjøpe den på nordicmission.net.

Foto: Sarepta

CD:

Sarepta –Smokin’ vineyard

div>