Satanistiske symboler?

Satanistiske symboler?

- Jeg har lest at finnes satanistiske symbol på platecovrene til blant andre Third Day, Michael W. Smith og TobyMac. Hvordan skal vi se på dette?

Spørsmål og svar

Lurer du på noe? Send inn spørsmålet ditt tiliTro@nlm.no,eller påfacebooksida vår.

Eller kanskje finner du svar på det du lurer på iSpørsmål og Svar-spalten.

Jorunn Andrea Alme er musikklærer på Bibelskolen Fjellhaug.

«Hei!

Jeg kom over et blogginnlegg på nettet, om Third Day, Michael W. Smith og TobyMac blandt annet. Der stod det en del om forskjellige symbol som finnes på platecovrene deres, som egentlig er satanistiske symbol? Hvordan skal vi se på dette? Jeg vet liksom ikke hvor seriøst jeg skal ta det, for sikkerhets skyld holde seg unna kanskje? Har dere noen synspunkter på det?»

Vitrenger ikke være redd for Satan lenger

Hei!

Først vil jeg  rose deg for å tørre å spørre når det er noe du lurer på. Alt for mange har spørsmål om Gud, Bibelen og kristenlivet de brenner inne med.

(For nye lesere: Innsenderen har lest en blogg der artister som Toby Mac, Third day og Michael W. Smith sine platecover blir beskyldt for å ha satanistiske undertoner)

Jeg tror mange  av oss trenger å bli minnet om at vi som hører Jesus til er kalt til et liv i frihet. Frihet fra skyld, frihet fra frykt og frihet fra Satan. Jesus har allerede seiret over alt det onde, så derfor trenger ikke vi være redd for Satan lenger. Dette skal være vår stolte holdning til alt fra både kultur og musikk og helt til åndskamp og amuletter.

Ikke la frykten hindre deg. Særlig ikke når den musikken faktisk ærer Jesus

Når det gjelder  disse artistene, platecoverene og spørsmålet om satanistiske symbol og undertoner, så vil jeg anbefale deg først å studere det artistene synger om og sier rett ut, før du studerer hvilke symbol som kan tolkes inn i farger, vinkler og kroppsholdning. Når noen forkynner rett ut at Jesus døde for mine synder, så er det ikke stor grunn til å tro at vedkommende egentlig hører Satan til. Satan vil nemlig ikke for alt i verden at Jesu seier over synd skal bli forkynt.

Jeg vil derfor anbefale deg å ikke la frykten for Satan hindre deg i å høre god musikk. Særlig ikke når den musikken faktisk ærer Jesus.

Dette prinsippet gjelder  også når det kommer til annen kunst, til bygninger og til symboler. Det var Gud som skapte verden. Han skapte den for at vi skal få nyte hver del av den. Alt som eventuelt er blitt brukt til å hedre ondskap og satan selv, kan vi som er på Jesu vinnerlag innvie på nytt til Jesus og bruke med stor frimodighet. Når vi lar være å nyte Guds gode gaver til oss, lar vi ondskapen få enda en bitteliten seier i livet vårt. Dette er ikke nødvendig for oss som allerede hører Jesus til.

Hvis du har lyst å lese noen av de bibelstedene jeg bygger dette på så kan du gjerne lese:

Vennlig hilsen Jorunn Andrea

Foto: Skjermdump fra tobymac.com