Shai Linne

Shai Linne

The Attributes of God er lidenskapelig lovsang og lyrisk teologi om Guds egenskaper.

Hørt

CD:
Shai Linne – The Attributes of God
Lamp Mode Recordings (2011)

Shai Linne slipper med The Attributes of God sitt fjerde album. Shai er kanskje mest kjent for å være en såkalt teologisk rapper – du finner nemlig ikke mange låter av ham om rent hverdagslige ting. Derimot er stort sett alle låtene hans refleksjoner rundt dype bibelske sannheter. Og dette albumet er intet unntak.

Men det betyr  på ingen måte at det er tørre saker han leverer, for Shai er også kjent som en av de skarpeste og mest kreative låtskriverne innen kristen hiphop. Dette er «Lyrical Theology», som han selv kaller det.

Uten tvil lidenskapelig lovsang

Shai Linnes høyeste  mål er å ære Gud maksimalt, og denne ydmykheten blir tydeliggjort ved at du aldri finner ansiktet hans på noen av album-coverne og at han foretrekker å skrive navnet sitt med små forbokstaver. Lovsang og hiphop blir ofte sett på som to forskjellige sjangre, men Shai Linnes nyeste skive er uten tvil lidenskapelig lovsang.

The Attributes of  God handler om Gud. Ikke bare som en vag rød tråd gjennom det hele, men i hver eneste låt. Det er imponerende å vie et helt album fullstendig til refleksjon over Guds mange forskjellige egenskaper, og hver eneste av de femten låtene tar på en kreativ måte for seg disse ulike egenskapene, som for eksempel Guds kjærlighet, hellighet eller Hans nåde. Ikke bare blir man minnet på viktige sider ved Gud, man blir også fylt av undring over Hans storhet.

Helt på høyde med toppartister i det sekulære markedet

Lydbildet på  The  Attributes of God er tydelig preget av filmmusikk, noe som bare forsterker storslagenheten som formidles i tekstene. Albumet er usedvanlig velprodusert, helt på høyde med toppartister i det sekulære markedet, og hver låt utfyller hverandre, både budskapet og melodiene. Selv om hver enkelt låt står støtt på egne ben, er det derfor helheten de skaper som virkelig løfter plata. Ikke én låt føles overflødig.

Det gjør heller ingen av de andre artistene som bidrar. Kona til Shai, Blair Linne, bidrar med sin radikale og urbane poesi på åpningssporet. Og rapperen Timothy Brindle, som også har fått en egen låt på albumet, bør også nevnes spesielt: Sammen med Shai var han med å starte plateselskapet Lamp Mode Recordings, som har gjort det til sitt varemerke å gi ut spesielt bibelsentrert klassisk hiphop. Her returnerer han etter rundt seks års pause fra mikrofonen – og det er absolutt på tide.

Om du ikke  har hørt om Shai Linne før er The Attributes of God en enestående mulighet til å bli kjent med en av de mest solide stemmene innen kristen rapmusikk i dag. Et episk album om en episk stor Gud.

Du kan få kjøpt platen fysisk fra www.lampmode.com og Amazon eller digitalt via iTunes og Spotify.

Foto: Lamp Mode Recordings